Clatite cu spanac la cuptor

Postat de Poliana in Aperitive / Garnituri
20 Aug 2012 | 9482 vizualizari
Clatite cu spanac la cuptor

Clatite le iubesc oricum, fie ele dulci, fie sarate. Spanacul din nou este printre favoritele mele, iar in combinatie cu clatite a rezultat una din mancarile pe care le-as putea consuma oricand, si ori de cate ori pe zi, atata timp cat nu depasesc masura, sa nu uitam si de asta :P

Ingrediente

  • Ingrediente clatite (reteta mea preferata)
  • 1 cana lapte
  • 1 cana apa minerala
  • 1/2 cana smantana
  • 1+ 1/2 cani faina
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura
  • 1 lingura ulei
  • 300 gr spanac
  • 150 gr branza de vaci
  • 200 gr cascaval
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • In plus pentru stropit
  • 2 linguri smantana.

Mod de preparare

Pentru inceput ne ocupam de clatite.

Ouale le batem usor, adaugam sarea si zaharul si mai mixam putin. Adaugam smantana, faina,lapte si apa minerala in reprize, alternand faina cu ingredientele lichide pana obtinem consistenta dorita. este bine sa facem clatitele putin mai groase ca de obicei. Coacem clatitele dupa procedeul bine cunoscut, si le lasam deoparte.

Nici umplutura nu este mai greu de facut.

Curatam cativa catei de usturoi si ii tocam marunt. Eu am pus vre-o 4 catei mai mari, imi place sa simt gustul usturoiului :D Daca nu va place, puteti sa renuntati la el.

Eu am avut spanac congelat si a fost usor sa trec la pasul urmator, dar daca folositi spanac proaspat, atunci il spalati bine, il opariti 5 minute, dupa care il lasati la scurs. Cand s-a racit il tocati marunt. Acum putem trece impreuna la pasul urmator.

Punem lingura de ulei iintr-o tigaie teflonata, adaugam usturoiul si lasam la calit 1 minut,la foc mic, dupa care punem spanacul, il calim 1 minut, apoi punem smantana si lasam asa la foc mic pentru cateva minute. Luam spanacul de pe foc, si-l lasam putin la racorit. Adaugam branza maruntita si cascavalul ras, sare si piper dupa gust, apoi amestecam bine.

Umplem fiecare clatita cu amestecul de spanac cu branza, o rulam sau formam triunghiuri. Pregatim un vas termorezistent, il ungem cu unt, iar cuptorul il preincalzim la 190 de grade. Asezam clatitele in vas, le stropim cu smantana apoi le introducem la cuptor pentru 20 de minute.

Servim clatitele cat sunt calde.

O bunatate, ce mai!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu spanac la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite la cuptor cu spanac si urda

Postat de postavaru

Clatite la cuptor cu spanac si urda

Incepem cu pregatirea clatitelor. Mixam ouale si adaugam untul topit in fir subtire iar apoi laptele. La final adaugam faina si praful de sare si mixam bine, pentru a desface cocoloasele....

Citeste continuarea

Clatite cu spanac la cuptor

Postat de ilinca_rox

Clatite cu spanac la cuptor

Clatitele Pentru inceput pregatim clatitele. Se pun cele 3 oua intr-un bol si se bat, se adauga zaharul si sarea si se amesteca pana se topesc. Adaugam smantana, faina, laptele si apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2012, 08:26
iar ma ispitesti in dimineata buna super
la 20.08.2012, 08:30
Cred ca ai dormit in bucatarieTrimite si la mine una ca sa ma trezesc bine
la 20.08.2012, 08:32
arata superb!
la 20.08.2012, 08:34
Buni si eu am dormit in bucatarie,da' n-am clatite
la 20.08.2012, 08:35
clatite nu refuz niciodata, indiferent cu ce sunt umplute

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking