Ingrediente
- Ingrediente clatite:
- 350 ml lapte
- 350 ml apa minerala
- 3 oua
- 150 g smantana 12% grasime
- 150 g faina faina
- 5 g zahar de zahar (o lingurita)
- 5 g sare (o lingurita)
- ulei
- unt
- Ingrediente umplutura:
- 400 g spanac Bonduelle
- 200 g branza cu verdeturi
- 200 g cascaval
- 100 g smantana 12% grasime
- o legatura usturoi verde
- o legatura marar
- 10 g sare
- 5-6 boabe piper proaspat macinat
Mod de preparare
Clatitele
Pentru inceput pregatim clatitele. Se pun cele 3 oua intr-un bol si se bat, se adauga zaharul si sarea si se amesteca pana se topesc. Adaugam smantana, faina, laptele si apa minerala, alternand faina cu ingredientele lichide pana obtinem consistenta dorita. Din compozitia rezultata luam cu un polonic si punem la copt intr-o tgaie incinsa cu o picatura de ulei. Le coacem si le lasam deoparte pana pregatim umplutura cu spanac.
Umplutura:
Cat timp pregatim clatitele spanacul se lasa la decongelat. Usturoiul, dupa ce l-am curatat si spalat, se toaca marunt si se pune la calit pentru un minut intr-o tigaie unsa cu putin ulei, la foc mic. Dupa care punem spanacul, il calim 1-2 minute, apoi punem smantana si lasam asa la foc mic pentru 3-4 minute. Luam spanacul de pe foc, si-l lasam putin la racit. Adaugam branza cu verdeturi maruntita si cascavalul ras, mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust, apoi amestecam bine.
Pe rand, umplem clatitele cu amestecul de spanac si le formam triunghiuri. Cuptorul se preincalzeste.
Se unge cu putin unt o tava si se aseaza clatitele. Se baga la cuptor pentru 20 de minute. Dupa 10-15 minute se verifica: se scot clatitele si se orneaza cu cascaval. Se mai lasa la cuptor pentru inca 5 minute la cuptor.
La final se scot si se servesc cat sunt calde.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu spanac la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|