Ingrediente
pentru clatite:
- 2 oua,
- 1 pahar lapte ,
- 1 pahar apa minerala,
- 1 lingura zahar,un praf de sare,
- 3-4 linguri ulei pentru prajit ,
- 500 gr faina
umplutura:
- 150 ml smantana dulce ,
- 150 gr zahar pudra ,
- coaja rasa de portocala ,
- scortisoara pudra ,
- 50 gr stafide ,
- 300 gr nuci macinate ,
- 2 linguri rom
sos de ciocolata :
- 100 ml frisca lichida ,
- 100 gr ciocolata neagra ,
- 1 lingura rom
Mod de preparare
Pentru a prepara umplutura amestecam smantana cu zaharul pudra , coaja rasa de portocala , nucile , scortisoara si stafidele pe care le-am inmuiat in prealabil in rom diluat cu apa calduta .Omogenizam compozitia si o pastram la rece pana sunt gata clatitele .
Pentru clatite , punem intr-un castron faina cernuta , sarea , zaharul si ouale , apoi turnam treptat laptele , alternand cu apa minerala si batem cu telul pana compozitia devine omogena.(daca este nevoie mai adaugam putin lapte sau faina pentru a obtine consistenta potrivita)Acoprim vasul si lasam compozitia sa se odihneasca la rece , pentru 1/2 de ora .
Ungem cu ulei o tigaie incinsa si turnam cate un polonic mic de compozitie , in timp ce inclinam tigaia ca sa obtinem un strat uniform .Coacem pe rand clatitele , pe ambele fete .
Pentru sos topim la bain-marie ciocolata cu frisca . Dam jos si amestecam cu romul .
Servim clatitele umplute cu crema de nuci si stropite cu sos de ciocolata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu umplutura de nuci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|