Clatite din tarate de ovaz cu crema de avocado

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Aperitive / Garnituri
17 Apr 2013 | 4234 vizualizari
Clatite din tarate de ovaz cu crema de avocado

Stiati ca... Piperul lung (Long pepper) seamana la gust cu piperul negru dar cu nuante mai calde si mai lemnoase, avand gustul si dulce si acru. Este denumit uneori si Piper Lung Indian, fiind ca o vita de vie cultivata pentru fructele sale care se usuca si se foloseste ca si condiment. Contin alcaloid piperina ceea ce contribuie la iuteala lor. Este un ingredient foarte rar in bucatariile europene, fiind regasita si in muraturi indiene. In bucatarie se foloseste pentru asezonarea carnii, in special cele asortate cu sosurile de rosii, in fripturi, supe, cartofi Russel, salata de conopida, mango si preparatele stir-fry.

Ingrediente

  •  165 grame faina integrala; 
  • 70 grame tarate de ovaz macinat;
  • 500 ml lapte de soia;
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • 100 ml apa plata sau minerala;
  • 4 lingurite seminte de susan macinate;
  • 2 oua de casa;
  • un praf de sare de mare;
  • grasime de cocos pentru uns tigaia.
  • Pentru umplutura (1):
  • 4 linguri branza ricotta;
  • 1/2 lingurita Amestec Italian;
  • praf de chili;
  • piper lung macinat/ razuit;
  • o jumatate avocado razuit sau taiat felii.
  • Pentru umplutura (2):
  • 1 jumatate avocado;
  • 2-3 linguri ricotta;
  • baby spanac;
  • zeama de la o lamaie; 
  • sare de mare.

Mod de preparare

1. Taratele de ovaz (de la Solaris am avut) se macina in rasnita si se amesteca cu faina integrala, sarea si bicarbonatul de sodiu.
2. Semintele de susan se macina cu rasnita si se adauga in faina.
3. Se bat ouale si se adauga in compozitie, apoi si laptele treptat, amestecand continuu pana se incorporeaza.
4. Adaugati apa si amestecati.
5. Pregatiti tigaia si adaugati grasime de cocos sau ulei de palmier.
6. Incalziti uleiul si turnati cate un polonic din compozitie.
7. Lasati un minut, doua pe fiecare parte. Umpleti clatitele cu crema de ricotta sau crema de avocado.


Pregatire umplutura (1): se amesteca branza ricotta cu condimentele. Piperul lung se razuieste foarte putin pentru ca e puternic pe razatoarea de nucsoara sau pe orice razatoare marunta. Avocado se razuieste sau se taie felii.
Pregatire umplutura (2): se paseaza avocado in mojar sau in blender, se amesteca cu branza ricotta, cu spanacul maruntit, zeama de lamaie si sarea de mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite din tarate de ovaz cu crema de avocado" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv crochete din cartofi si branza

Postat de mirela0911

Aperitiv crochete din cartofi si branza

Cartofii se fierb in coaja in apa cu putina sare. De preferat este sa se fiarba cartofii inainte cu o zi. Dupa ce se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun intr-un bol si se...

Citeste continuarea

Briose aperitiv cu quinoa si somon afumat

Postat de RuxyRux

Briose aperitiv cu quinoa si somon afumat

Quinoa se face faina in rasnita. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana se intaresc. Galbenusurile se amesteca cu ulei turnat in fir subtire ca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2013, 13:01
Arată splendid!
la 17.04.2013, 13:02
la 17.04.2013, 13:09
la 17.04.2013, 13:13
Multumesc mult, Adriana!
la 17.04.2013, 13:31
Imi place foarte mult cum gatesti

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking