Ingrediente
Pentru clatite:
- 250 ml lapte
- 150 g faina
- 3 oua
- dulceata
- 2-3 banane
- cateva picaturi esenta de vanilie
- unt cat o nuca
- un praf de sare
Pentru sirop:
- un pahar cu apa
- coaja si zeama de la o lamaie
- scortisoara
- 150 g zahar
Mod de preparare
Se pun intr-un castron ouale, laptele , esenta de vanilie, praful de sare si se amesteca bine.Se adauga incetul cu incetul faina amestecand continuu.Se mai adauga o lingurita de unt si se amesteca din nou.Se unge o tigaie cu putin unt , se incinge iar cu ajutorul unui polonic se pune compozitie in tigaie miscand tigaia astfel incat compozitia sa acopere perfect fundul tigaii.Cand clatita s-a rumenit pe o parte se intoarce si pe cealalta parte si se lasa sa se rumeneasca si pe aceasta.Cand clatita este rumenita pe ambele parti se scoate din tigaie , se aseaza pe o farfurie si se acopera cu un capac sau un prosop.La fel se procedeaza si cu restul de compozitie pana cand o terminam.Cand am terminat cu "confectionarea" acestora trecem sa le umplem.Eu le-am umplut cu dulceata de capsuni peste care am pus cateva rondele de banana.Le impaturim sub forma de sul si le punem intr-o tava.
Separat pregatim urmatorul sirop:se amesteca apa cu zeama si coaja de lamaie ,scortisoara si zaharul.Se pune pe foc si se amesteca bine lasand pana se topeste zaharul.Luam de pe foc si turnam siropul peste clatite si dam la cuptor pentru 8-10 min.dupa care scoatem si servim fie ca atare ,fie pudrate cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|