Clatite impaturite cu ciuperci

Postat de anisoara in Mancaruri cu carne
25 Sep 2010 | 12665 vizualizari
Clatite impaturite cu ciuperci

O metoda interesanta de preparare si servire clatitelor la masa . Pe blog sunt expuse 3 retete de preparare a lor si vor urma alte retete . Ramane numai sa decideti ,ce fel de clatite doriti sa preparati si cu ce umplutura , vreti sa o servit la masa . Telul meu sa va descriu aceasta metoda , care se prepara foarte usor.

Ingrediente

  • aluat  pentru 10 clatite
  • ciuperci proaspete - 200 gr.
  • oua - 3 buc
  • ceapa- 0.5 buc
  • mozarela sau cascaval -  100 gr
  • marar 
  • ulei
  • sare 
  • piper macinat

Mod de preparare

 

Ciupercile se spala se felieaza . Ceapa se felieaza, ouale se fierb molcute -timp de 2-3 minute. 

Mozarela sau cascavalul se taie in cuburele mici sau se dau prin razatoare cu gauri mai mari.

Ciupercile se prajesc cu ceapa timp de 4-5 minute . se condimenteaza si se adauga sare si marar. Se raceste . Se adauga ouale curatite si maruntite cu o furculita, deoarece galbenusul  mai este molcut dupa fierbere . Cascavalul sau mozarela se amesteca cu ciupercile.

 

Aparte se prepara aluatul de clatite . Acum voi descrie sungura metoda , care o vedeti in poza. 

Tigaia se incalzeste bine. Se toarna putin ulei si sa da focul putin mai mult decat mijlociu. Se coace 1-2 clatite , ca sa fiti convinsa ,ca va iasa bine clatitele .  

Bine - incepem. E necesar sa aveti bine organizat locul de munca deoarece totul trebuie sa fie indeplinit foarte repede, ADICA - in partea dreapta a tigaii se va fie aluatul pregatit pentru clatite. In partea stanga sa va fie pregatita umplutura racita. Pe tigaie se  toarna putin ulei,se misca tigaia , ca uleiul sa se imprastie peste tot diametrul ei, si restul se varsa intr-un vas mic. Mai departe cu polonicul se toarna aluatul , si el incepe repede sa se coaca .DE ACEIA REPEDE PRESARATI uMPLUTURA PESTE JUMATATE DIN SUPRAFATA CLATITEI SI CU O LINGURA DE LEMN PLATA ACOPERITI IMPLUTURA CU CEALALTA JUMATATE DE CLATITA. CU  MAINA TRECETI ATENT PESTE MARGINELE CLATITEI SUPRAPUSE SI LIPITI ALUATUL. ADICA VETI PRIMI O CLATITA PUSA IN 2 JUMATATI SI LIPITA LA MARGINILE EI.  Dupa aceia se i-a clatita de pe tigaie cu o lingura lata si se pune cu atentie pe platou. Asa procedam cu tot aluatul si umplutura  pentru clatite.Atentie - umplutura e necesara sa fie presarata si imprastiata  ( usurel ) pe jumatate suprafetei  clatitei. Sa nu puneti multa umplutura si sa o intindeti cu furculita, deoarece aveti pericol , ca se va rupe aluatul.  Puteti folosi implutura din branza cu cascaval  ras, din piureu de cartofi , dar sa presarati implutura si sa fie rece.  Se servesc la masa cu diferite sosuri albe sau iaurt acoperite  deasupra lor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite impaturite cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Perisoare in sos de rosii si ardei copti

Postat de merisor67

Perisoare in sos de rosii si ardei copti

Mai intai pregatim carnea pe care o trecem prin masina de tocat(la mine a fost cazul doar la cea de pui, pe cealalta am achizitionat-o direct tocata), apoi trecem si ceapa si amestecam. Spalam...

Citeste continuarea

Varza cu carnati si rosii cherry

Postat de caroline

Varza cu carnati si rosii cherry

Varza o curatam de frunzele de la suprafata,apoi o tocam fin, presaram sare si frecam.Lasam astfel pana preparam carnatii. Carnatii ii spalam si ii feliem rondele.Punem intr-o tigaie uleiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2010, 10:15
veau si euuu!!!!ce pofta mi-ai facut
la 25.09.2010, 10:24
vai de mine
la 25.09.2010, 10:32
Gaby, niciodata nu uit cati plac clatitele la nebunie. e foarte usor si foarte repede de preparat.
la 25.09.2010, 10:33
Gauda, cu placere
la 25.09.2010, 10:51
anisoara, chiar acum a fiert tata niste ciuperci si fur si io o manutza si cred ca fac diseara

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking