Pui umplut cu clatite

Postat de sufletista in Pui
17 Feb 2014 | 4121 vizualizari
Pui umplut cu clatite

Ingrediente

  • 1 pui
  • 400 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • patrunjel verde
  • boia de ardei
  • Clatite
  • 2 oua
  • 200 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
  • cca 300 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • Uns
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • unt

Mod de preparare

Clatite-Mixam ouale cu un praf de sare,adaugam apa minerala,laptele,untul topit si racit,mixand bine dupa fiecare,

Adaugam faina si praful de copt mixand pana ce se omogenizeaza si avem compozitia dorita,

Intr-o tigaie ungem cu putin ulei si cand s-a incalzit adaugam un polonic de umplutura si o lasam sa se prajeasca pe o parte dupa care o intoarcem si pe cealalta parte. Repetam pana terminam,

Umplutura-Spalam bine puiul si il asezam pe un tocator cu pieptul in sus si incepem sa separam pielea de carne(cu ajutorul unui cutit cu grija fara sa taiem pielea)

Cu grija scoatem si pulpele superioare,spatele si coastele de la pui,pastrand doar aripile si pulpele inferioare intregi.

Carnea de pui care am indepartat-o o spalam si o punem la fiert in apa cu sare, cand a fiert o scoatem si o lasam la racit,dupa ce s-a racit o scoatem de pe oase si o tocam marunt.

Intr-o tigaie adaugam ceapa curatata si tocata marunt,o lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ciupercile tocate (curatate inainte) lasam sa se caleasca impreuna dupa care adaugam carnea tocata si condimente dupa gust,

Mai lasam pe foc cam 2 min dupa care adaugam patrunjelul tocat si lasam sa se raceasca,

Luam cate o clatita si o ungem pe toata suprafata cu umplutura.

Cand avem totul pregatit introducem clatitele in pui,(ca o piramida)ca in final sa obtinem un pui care sa arate asa cum era inainte sa scoatem carnea,

Dupa ce puiul este umplut incepem sa coasem pielea pe unde este rupta,

Intr-un bol amestecam untul moale cu sare,piper,boia de ardei si ungem puiul cu amestecul,

Tapetam o tava cu hartie de copt ungem cu putin ulei si adaugam puiul cu pieptul in sus,

Dam la cuptoul incalzit cca 1 ora pana se rumeste frumos,

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu clatite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui umplut cu clatite

Postat de mimmi

Pui  umplut cu clatite

Spalam bine puiul si il curatam. Il punem pe un blat de lemn  si cu atentie,incepem sa separam carnea de piele. Avem grija ca aripile si pulpele puiului sa ramana intacte.   Frecam untul...

Citeste continuarea

Pui umplut cu clatite

Postat de Viorelinho

Pui umplut cu clatite

1. Gaina sau puiul il spalam bine si il uscam cu servetele de hartie 2. Separam carnea de piele : Puneti puiul cu burta in sus , si cu un cutit bine ascutit veti putea separa puiul foarte usor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2014, 10:15
la 17.02.2014, 10:17
bun bun
la 17.02.2014, 10:17
la 17.02.2014, 10:17
la 17.02.2014, 10:19

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking