Pui umplut cu clatite

Postat de Viorelinho in Pui
28 Apr 2013 | 5277 vizualizari
Pui umplut cu clatite

Salut dragii mei prieteni , astazi am pregatit o reteta mai speciala , pentru ca se apropie Sfintele sarbatori de Pasti va propun sa preparati aceasta reteta care sigur nu va vor lasa indiferenti , tot ce trebuie sa faceti e sa aveti rabdare si sa preparati reteta pas cu pas .

Ingrediente

  • 1 Gaina sau pui broiler ( greutatea 1 - 1.5 kg )
  • Ciuperci ( pot sa fie si marinate ) - 200 - 250 gr.
  • Ceapa - 1 mai marisoara
  • Oua - 2
  • Cascaval - 150 - 200 gr.
  • Ulei alimentar ( pentru prajit ) - 75 gr.
  • Maioneza sau smantana
  • Usturoi - 2 dinti
  • Sare , piper
  • Cimbru

Mod de preparare

1. Gaina sau puiul il spalam bine si il uscam cu servetele de hartie

2. Separam carnea de piele : Puneti puiul cu burta in sus , si cu un cutit bine ascutit veti putea separa puiul foarte usor ( fiti atenti sa nu rupeti pielea ) , pulpele le taiem de la articulatii la fel si aripile .

3. Scoateti pielea de pui tragand de ea ca pe un ciorap , incet si cu grija

4. Pielea de pui se freaca bine cu sare si piper si pe exterior cat si in interior si se baga la frigider pana ce preparam celelalte ingrediente.

5. Scoatem carnea de pe oase si o dam prin masina de tocat carne sau o taiem cubulete mici ( depinde de preferintele fiecaruia ) 

6. Se taie ceapa marunt la fel ca si ciupercile 

7. Pe o tigaie fierbinte punem unt si calim ceapa, adaugam sare si piper , prajiti pana se inmoaie . Dupa ce s-a prajit o dam deoparte .

8. In aceeasi tigaie adaugam putin ulei si punem ciupercile la prajit, dupa ce s-a evaporat apa de la ciuperci adaugam unt si prajim pana se rumenesc putin. 

9. Intr-o cratita punem ceapa impreuna cu ciupercile rumenite ( cu tot cu uleiul si untul in care s-au prajit ), adaugam sare, piper, cimbru , ouale si se amesteca bine compozitita.

10. Pe o clatita se adauga compozitia obtinuta cam aproximativ de 3-5 mm., se presoara deasupra cascaval ras prin razatoare si se face clatita in forma de tub (rulada) asa facem pentru toate clatitele .

11. In puiul curatit de carne se umple cu clatitele pregatite .

12. Coasem fata si spatele cu ata la fel prindem cu ata aripile si pulpele in asa mod incat la cuptor sa nu se rupa.

13. Usturoiul il tocam marunt si il amestecam cu smantana sau cu maioneza , fiecare la dorinta ( personal am uns cu maioneza ) si ungem toata suprafata puiului cu aceasta compozitie.

14. Cu o scobitoare facem cateva gauri atit pe burta cat si pe spate , fiti atenti sa nu le faceti prea mari pentru ca pielea de gaina e frageda si se poate rupe in orice moment ( la copt ). 

15. Pe o tava se pune hartie de copt unsa cu ulei sau daca preferati mai sanatos puneti niste crengi sau scobitoare in asa fel incat gaina sa nu atinga suprafata tavei .

16. Se baga puiul la cuptor pentru 60-80 min. la temperatura de 180 ° C.

17. Cand e gata il scoatem din cuptor, il lasam putin sa se raceasca , il punem pe un talger mai mare cu burta in sus , se pune o farfurie plata pe ea se adauga greutate si se baga la frigider ( cu tot cu ata cusuta ) pentru 4-5 ore sau pe noapte .

18. Puiul gatit se scot atele , se taie in doua jumatati si se taie felii de aproximativ 1.5 - 2 mm

 

La servire se decoreaza cu verdeturi si legume.

Se serveste ca un aperitiv rece.

 

Pofta Buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu clatite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui umplut cu clatite

Postat de sufletista

Pui umplut cu clatite

Clatite -Mixam ouale cu un praf de sare,adaugam apa minerala,laptele,untul topit si racit,mixand bine dupa fiecare, Adaugam faina si praful de copt mixand pana ce se omogenizeaza si avem...

Citeste continuarea

Pui umplut cu clatite

Postat de mimmi

Pui  umplut cu clatite

Spalam bine puiul si il curatam. Il punem pe un blat de lemn  si cu atentie,incepem sa separam carnea de piele. Avem grija ca aripile si pulpele puiului sa ramana intacte.   Frecam untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2013, 20:38
Maaaaama mia cum arata!!!
la 28.04.2013, 20:41
ce reteta interesanta!
la 28.04.2013, 21:00
Arata grozav!
la 28.04.2013, 21:27
wwooww...ce combinatie!!! super!!
la 28.04.2013, 22:17
Recomand dragii mei .. n-o sa va para rau !!!! sunt sigur ca un comment de rau nu va fi scris )

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking