Rulada de pui cu carne tocata - Reteta cu numarul 800

Postat de rocsi_1612 in Pui
24 Apr 2014 | 8200 vizualizari
Rulada de pui cu carne tocata - Reteta cu numarul 800

Iaca am ajuns si eu la reteta cu numarul 800. Privind in urma parca nu imi vine sa cred ca am pregatit eu atatea retete. Va multumesc pentru aprecierile voastre, pentru atentionari, ca m-ati ajutat cand am cerut o parere si nu numai >:D

Ingrediente

  • 2 jumatati piept de pui dezosat
  • 2 cepe verzi
  • 1 ceapa uscata
  • 1 morcov mic
  • 4 cozi usturoi verde
  • 150 gr rosii decojite
  • 350 carne tocata de porc
  • 1 lingura cu varf pasta de gogosari cu kapia
  • 4 fire marar verde
  • 1 ou
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura si 1/2 pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 canita mica vin rosu
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Curatam ceapa uscata, o tocam, iar pe cea verde o spalam si o taiem rondele. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea mica, rosiile decojite le tocam, usturoiul verde il tocam. Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa uscata cu morcovul, apoi punem restul de legume taiate mai sus. Adaugam 4-5 linguri de apa, lasam sa scada, apoi punem carnea tocata, pasta de gogosari cu kapia. Le amestecam bine, condimentam cu sare, piper si turnam o canita de apa. Lasam sa scada la foc potrivit, la final incorporam 1/2 lingura de tomate si mai lasam 2 minute. Luam tigaia de pe foc, punem oul, mararul verde totcat.

Jumatatile de piept de pui le spalam, le tamponam cu un servet, le subtiem putin cu un cutit apoi le batem cu un ciocan de snitele dar nu foarte tare ca sa nu le rupeti. Le condimentam cu sare, piper, boia de ardei, punem umplutura pe fiecare apoi rulam strans si le prindem cu scobitori. Ungem un vas yena cu ulei si asezam rulourile.

Intr-un bol amestecam vinul, pasta de tomate, sare, piper, patrunjelul uscat si circa 1 cana apa. Turnam tot acest amestec peste rulouri, iar catelul de usturoi il curatam, il taiem feliute si il imprastiem in vas. Acoperim cu capacul sau (sau cu staniol daca vasul nu are capac) si il introducem in cuptor, la o temperatura potrivita pentru 60 de minute. Scoatem capacul dupa acest timp, il stropim cu zeama din vas, il lasam descoperit. Il stropim de vreo 2-3 ori la interval de 10 minute. Cand este gata il scoatem sa se racoreasca si il pastram la frigider.

O bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu carne tocata - Reteta cu numarul 800" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (68)
Retete similare

Piept de pui cu sote de ghebe

Postat de rocsi_1612

Piept de pui cu sote de ghebe

Pieptul de pui: Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet de bucatarie si il batem putin cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare deoarece se va usca in timpul gatirii. Curatam...

Citeste continuarea

Pui manastiresc

Postat de Lia1

Pui manastiresc

Puteti folosi orice fel de carne de pui. Eu am gatit cu pulpe de pui. Presarati bucatile de carne cu piper, sare, si 1 lingurita cu varf de boia. Intr-o tigaie mare, in 2 linguri de ulei incins...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 24.04.2014, 21:45
Arata atat de bine....felicitari Rocsi pentru retetele tale minunate si care sunt sursa de inspiratie pentru multi dintre noi.
la 24.04.2014, 21:46
Felicitari, Rocsi, pentru numarul de retete! La cat mai multe!
Minunata reteta ai adus cu aceasta ocazie
la 24.04.2014, 21:47
Felicitari, ciocnesc un pahar de florio pt retetele tale minunate!!!
la 24.04.2014, 21:47
PS: Am cerut niste lichior de la Mokuska sa sarbatorim ))
la 24.04.2014, 21:47
Tare mult imi plac si mie ruladele astea de casa! Felicitari pentru cele 800 de retete, gatesti frumos si bun si multe seamana cu felul meu de a gati. Bravo!!!

Vezi toate comentariile (68)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking