Parizer din piept de pui cu ardei si masline

Postat de simona72 in Mezel de casa
25 Aug 2014 | 19949 vizualizari
Parizer din piept de pui cu ardei si masline

Reteta am vazut-o la Lia, am pus-o la seif si am fost sigura ca o voi incerca. In mare parte am respectat reteta, desigur cu mici modificari la mirodenii, dar aici fiecare o poate adapta dupa preferinte....Dupa ce a fost facuta si degustata eu vin si va spun ca merita sa o incercati, dar sa nu va ganditi ca seamana cu parizerul pe care-l cumparam din magazine. Un plus pe care il voi aduce data viitoare cand il voi face este ceva grasime, ma gandesc la grasime de rata de tzara...parizerul este cam uscat fiind facut din piept de pui, nu are pic de grasime...in rest, adaptati dupa preferintele si gusturile voastre...

Ingrediente

  • 1 piept de pui intreg de aproximativ 500 gr
  • 2 oua
  • 100 gr gris
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 lingurita sare si piper
  • 1 lingurita mix de condimente: boia, oregano,piper, cimbru
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ardei capia
  • 70-80 gr masline verzi murate fara samburi
  • mai aveti nevoie de folie alimentara si folie de aluminiu

Mod de preparare

Pieptul se spala, se zvanta si se taie cubulete. Daca folositi robotul de bucatarie, treaba merge foarte repede...maruntiti pieptul de pui la robotul de bucatarie pt 1-2 minute pana se toaca fin. Se adauga ouale, grisul, usturoiul zdrobit, condimentele, sare si piper, se porneste robotul si se mai mixeaza inca 1-2 minute. Prin orificiul de ulei, am turnat uleiul in fir subtire in timp ce robotul isi facea treaba. Ardeiul capia l-am taiat fidelute si l-am adaugat impreunna cu maslinele la compozitia de parizer.

Am amestecat cu o spatula si am rasturnat compozitia pe 2 fasii de folii alimentare puse una langa alta, putin suprapuse. Am invelit compozitia in foliile alimentare, le-am dat forma de sul, iar capetele le-am innodat. Am invelit sulul de parizer in 3 straturi de folie de aluminiu (pt siguranta) si am adunat capetele. Ca sa nu patiti ca si mine, sa va calculati dinainte vasul in care veti fierbe parizerul. Al meu a iesit cam lung si deabea am gasit o cratita care sa corespunda ca marime. Pentru ca a intrat cam la fix, am pus parizerul in cratita, iar peste el am pus apa clocotita cat sa treaca de el. Am pus capac si am dat la foc mic pentru 30 minute, l-am intors si l-am mai lasat inca 30 minute. Dupa fierbere a crescut in volum, s-a dilatat, din acest motiv cred ca este necesar sa fie intors, mai ales daca folositi o cratita si nu o oala.

Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, inlaturati foliile, dati la frigider pana a doua zi, iar dimineata serviti la micul dejun.

Sa va fie de bine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Parizer din piept de pui cu ardei si masline" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tobă a la Panacris

Postat de panacris

Tobă a la Panacris

Căpățâna de porc cuățată și spălată bine se pune la fiert cu mirodenii într-un vas încăpător. Separat se fierb organele în multă apă rece, la foc mic cca 30 de...

Citeste continuarea

Toba

Postat de sufletista

Toba

Intr-o oala adaugam apa,sare,boabe de piper,foaie de dafin,adaugam ingredientele(curatate,spalate inainte) si le fierbem pana se inmoaie urechile si soricul, spumam de cate ori este nevoie. Vom...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2014, 15:37
Ce bine arata ,sanatos si gustos
la 25.08.2014, 15:56
Interesant !
la 25.08.2014, 16:00
la 25.08.2014, 16:12
Eu prima oară, am văzut la Jamila Tot am zis să probez, dar ...
la 25.08.2014, 16:14
Multumesc fetele de aprecieri!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking