Ingrediente
- 125 gr sfecla fiarta
- 1/2 pahar lapte (cca 100 ml)
- 7 linguri de faina (cca 90 gr)
- 1 catel usturoi
- 1 ou
- 1 lingurita ulei masline cu aroma de rozmarin
- 200 gr branza vaci
- 50 g unt
- 1 lingurita seminte de in
- 1 fir de ceapa verde
- cimbru Kotanyi
- rasnita piper cu lamaie Kotanyi
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Se pun in robot sfecla fiarta si taiata cuburi, oul, uleiul,laptele, sare, usturoiul si se mixeaza. Apoi se adauga si faina si se mixeaza din nou. Eu am rasnit si piper cu lamaie de vreo 2 ori. Apoi am pus un strop de ulei de masline cu aroma de rozmarin in tigaia de teflon si am incins-o bine. Am turnat compozitia de clatita si la prima clatita am presarat pe o singura parte seminte de in. Apoi a doua clatita (mie mi-au iesit vreo 2 jumate) nu am mai pus seminte de in .
Prima clatita cu seminte de in am rulat-o si am taiat-o rondele iar a doua am impachetat-o parte peste parte si am taia-o patrate.Prima clatita am umplut-o cu un amestec de branza cu unt, un varf de lingurita de cimbru si piper cu lamaie din rasnita. A doua clatita am umplut-o cu acelasi amestec numai ca am aduagat si ceapa verde taiata marunt (frunzele verzi doar).
Ambele variante sunt delicioase si sunt ideale pentru un aperitiv sanatos si frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite Red Velvet" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|