Red Velvet Cupcakes (cu suc de sfecla rosie)

Postat de Nu_e_moft in Prajituri
15 Apr 2014 | 3432 vizualizari
Red Velvet Cupcakes (cu suc de sfecla rosie)

Reţeta conţine colorant roşu, lichid. Eu am folosit suc de sfeclă roşie şi nu mi s-a parut că afecteză gustul prajiturii, dimpotrivă, a potenţat şi mai mult cacaua, dându-i un gust puternic, de ciocolată. Culoarea nu a ieşit de un roşu intens, ca în fotografiile de pe internet… Cu toate astea, mi-a plăcut contrastul dintre blat şi crema de brânză, cu aromă de apa de trandafiri, chiar foarte mult, şi cred că ar fi mers si nişte zmeură.

Ingrediente

  • ALUAT
  • 140 g făină
  • 3 g bicarbonat
  • 25 g cacao
  • 115 g unt nesărat, la temperatura camerei
  • 125 ml lapte bătut
  • extract vanilie
  • 140 g zahăr pudră
  • 25-30 ml suc de sfeclă roşie
  • 1 ou mare
  • DECOR
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 200 g cremă de brânză
  • 10-15 ml suc de sfeclă roşie
  • 2 linguri apă de trandafiri
  • 80 g zahăr pudră
  • amarene sau cirese confiate

Mod de preparare

Pasul 1

Ingredientele uscate se amestecă într-un bol (făina, cacaua, bicarbonatul). 

Pasul 2

Untul se bate spumă cu zahărul şi vanilia. 

Pasul 3

Peste untul spumă am adăugat oul bătut ca pentru omletă, şi jumătate din amestecul ingredientelor uscate. 

Pasul 4

Încorporaţi în aluat şi laptele bătut şi sucul de sfeclă roşie. 

Pasul 5

La final, amestecaţi cu o paletă restul ingredientelor uscate.

TOPPING

Pasul 6

Frişca se bate separat. Crema de brânză se spumează cu zahărul. Am adăugat sucul de sfeclă roşie şi apa de trandafiri, iar la sfârşit, am unit crema de brânză şi frişca amestecând uşor, cu o paletă. 

Pasul 7

Aluatul se împarte în 12 forme de cupcakes şi se coace în cuptorul preîncălzit, timp de 20 de minute, la 180 de grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Red Velvet Cupcakes (cu suc de sfecla rosie)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piersici cu dulceata

Postat de alexa_elena

Piersici cu dulceata

Frecam zaharul cu ouale, punem uleiul, cate putin, aduaugam esenta de vanile, coaja de lamaie si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Framantam si facem bilute pe care le punem...

Citeste continuarea

Crumble de mere

Postat de comanligia

Crumble de mere

Se spala si se curata merele de coaja,seminte si cotoare,apoi se taie cubulete intr-un bol de yena uns cu putin unt (sau alt vas de copt)in care se face crumble. In alt vas se pun toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2014, 23:14
scrie te rog ingredientele
la 16.04.2014, 10:35
Buna, scuze!
Nu inteleg de ce nu s-au salvat din prima... neatentie Le-am completat.
la 16.04.2014, 12:12
Foarte frumoase si delicioase
la 16.04.2014, 13:24
Multumesc! chiar sunt delicioase
la 16.04.2014, 13:56
Wow, cat de bine arata!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking