Clatite umplute cu ciuperci si crema de branza cu spanac

Postat de laylalala in Aperitive / Garnituri
21 Noi 2011 | 10556 vizualizari
Clatite umplute cu ciuperci si crema de branza cu spanac

Ingrediente

  • Clatite
  • 100 gr faina
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura ulei
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Umplutura
  • 200 gr urda
  • 200 gr feta
  • 2 linguri smantana
  • 400 gr spanac, fiert
  • un praf de nucsoara
  • sare&piper,dupa gust
  • 600 gr ciuperci
  • 1 catel usturoi, tocat marunt
  • 80 gr unt
  • 1 lingura patrunjel tocat marunt
  • sare,dupa gust

Mod de preparare

1.       Amesteca faina cu sarea si bicarbonatul.Fa o roata in centru si adauga ouale, apoi toarna 50 ml lapte si 1 lingura ulei.Amesteca pana ce toata faina s-a incorporat, apoi bate pana ce obti o pasta fara cocoloase si mai groasa.Apoi adauga treptat laptele, amestecand continuu.Lasa aluatul sa stea 30 minute, dar numai daca doresti, caci nu este neaparat necesar. Prajeste clatitele intr-o tigaie cu putin ulei, punand cate 1 polonic pentru fiecare clatita. 2.       Pentru umplutura topeste untul intr-o tigaie si caleste ciupercile.Dupa 3 minute adauga usturoiul si caleste in continuare, amestecand, aprox.5 minute. Adauga patrunjelul si sare ,amesteca si pune deoaprte. 3.       Intr-un vas amesteca urda cu feta, smantana si nucsoara. Adauga spanacul si amesteca bine(eu am mixat totul asa ca spanacul s-a maruntit singur). Adauga sare daca doresti. 4.       Pentru servire, unge fiecare clatita cu cate 1 lingura plina de crema apoi adauga cateva ciuperci si impatureste clatita. Serveste totul cu ciupercile ramase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu ciuperci si crema de branza cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Retete similare

Drob de ied

Postat de simona72

Drob de ied

Pt drob se folosesc toate organele de la animal, se curata si se spala f bine, rinichii se taie in jumatati si se spala, inima la fel si ea si se curata de singele din interior, ficatul si...

Citeste continuarea

Stelute cu chorizo

Postat de mihaelar63

Stelute cu chorizo

Foietajul de placinta se dezgheata  treptat . Eu il scot cu o zi inainte si-l las in frigider . Carnatul chorizo se taie felii subtiri . Cu ajutorul unor forme sub forma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2011, 16:04
am si venit
la 21.11.2011, 16:15
mmmm.... boon
la 21.11.2011, 16:19
delicioase
la 21.11.2011, 17:16
Clatite aperitiv, super!
la 21.11.2011, 17:52
delicioase

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking