Ingrediente
Pentru clatite:
- 50-100 g faina
- 1 ou
- un praf de sare
- lapte cat cuprinde
- ulei
Pentru umplutura:
- 5-6 ciuperci champignon
- 100 g piept de pui fiert
- 1 ceapa alba
- sare/piper/cardamom praf
- ulei de masline
- unt
- cascaval delaco
Mod de preparare
Faina se amesteca cu oul,sarea si lapte,pana cand avem o compozitie subtire pentru clatite.
Se prajesc clatitele si se scot pe o farfurie.
Intr-o tigaie de ceramica punem ceapa tocata marunt si ciuperciile curatate de pielite,spalate si taiate feliute subtiri cu putin ulei de masline,punem sare si lasam sa se prajeasca si sa scada zeama.
Cand sunt gata se scot intr-un castron.
In aceeiasi tigaie punem pieptul de pui (care este fiert) taiat cuburi cu ulei de masline si putin unt la prajit.
Se adauga condimentele,inclusiv praful de cardamom si se lasa cateva minute.
Se amesteca ciuperciile cu bucatiile de pui prajite.
Luam cate o clatita si o umplem cu amestecul de pui si ciuperci,presaram cascaval ras,le acoperim si le punem intr-o tava sau vas de ceramica.
Deasupra clatitelor umplute presaram cascaval.
Se dau la cuptor pentru circa 10 minute.
Se servesc calde cu sosuri diverse.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
|