Ingrediente
Pentru clatite:
- 180 g faina
- 200 ml lapte
- 150 ml apa carbogazoasa
- 2 ou
- 1 lingura ulei
Pentru umplutura:
- 400 g piept de pui
- 200 g conopida
- 1 ceapa
- 50 g unt
- 5 linguri faina
- 500 ml lapte
- sare piper
- 1 ou
- 3 linguri smantana
- 200g branza razuita
Mod de preparare
Prima data punem la fiert conopida curatata si taiata un bucatele in apa sarata.
Amestecam ingredientele pentru clatite. Ungem tigaia incinsa cu putin ulei si turnam din aluat, rumenim clatitele pe ambele parti si lasam sa se raceasca.
Pregatim sosul bechamel: topim untul si calim faina in acesta. Apoi adaugam treptat laptele. Adaugam si sare, piper dupa gust si fierbem amestecand pana se ingroasa ca o pudinca. Lasam sa raceasca putin, apoi adaugam un ou si smantana si amestecam pana se omogenizeaza.
Calim intr-o tigaie ceapa tocata, apoi adaugam bucatele mici de piept de pui. Asezonam cu putin sare si piper si prajim in continuare.
Ungem fiecare clatite cu un strat subtire de sos, presarim cu cascaval ras, adaugam bucatele de pui si conopida maruntita.
Rulam clatitele si le punem intr-un vas termorezistent. Peste ele punem sosul ramas si cascaval ras. Punem in cuptorul preincalzit si lasam pana sosul se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu piept de pui si conopida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|