Clopotei cu nuca, portocala si ciocolata

Postat de timea in Dulciuri
22 Dec 2013 | 3227 vizualizari
Clopotei cu nuca, portocala si ciocolata

Pentru sarbatorile de iarna de obicei fac fel de fel de fursecuri si biscuiti. Combin tot felul de gusturi si glazuri. Imi place tare mult sa le fac si as sta o zi intreaga doar sa pictez, glazurez biscuiti :) fara sa ma plictisesc. Daca aveti copii sunt sigura ca se vor bucara sa va ajute.

Ingrediente

  • 250 gr margarina rama sau unt
  • 2 linguri zahar brun
  • 100 gr nuca macinata
  • 350 gr faina
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul de la 1/2 portocala
  • un varf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Glazura:
  • 80 gr zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • bombonele colorate pentru ornat

Mod de preparare

Mixam margarina, tinuta la temperatura camerei, cu zaharul apoi adaugam pe rand, sarea, bicarbonatul stins cu suc de portocala si coaja de portocala.

Adaugam apoi treptat nuca si faina. Framantam aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina. Obtinem un aluat fraged pe care il invelim in folie alimentara si dam la frigider timp de min o ora.

Scoatem aluatul din frigider si il intidem aluatul (il impartim mai intai in 2-3) pe masa tapetata cu faina si decupam forme de clopotei (sau orice forme specifice acestei perioade).

Asezam formele in tavi tapetate cu hartie de copt si dam la  cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 15 min.

Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Pentru glazura: amestecam zaharul pudra cu cacaoa apoi adaugam uleiul si apa fierbinte si amestecam pana se topeste zaharul.

Ungem formele cu glazura de ciocolata folosind un cutit apoi ornam cu bombonele colorate.

Lasam sa se intareasca glazura si pastram in cutii metalice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clopotei cu nuca, portocala si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cakepops

Postat de Meea

Cakepops

Pregătim întâi blatul pentru cakepops-uri: mixăm ouăle împreună cu zahărul până acesta s-a topit. Adăugăm laptele și uleiul și continuăm mixarea. Separat,...

Citeste continuarea

Panna cotta cu jeleu de caise si biscuiti Amaretti

Postat de simona72

Panna cotta cu jeleu de caise si biscuiti Amaretti

Punem gelatina la inmuiat cu putina apa conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce s-a hidratat o punem pe ochiul mic de la aragaz, amestecam mereu pana este diluata.  Pentru panna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2013, 00:21
Ce frumosi sunt!!!
la 22.12.2013, 00:22
frumosi
la 22.12.2013, 00:22
Dora , Motan multumesc
la 22.12.2013, 00:25
la 22.12.2013, 00:25
Superbi! Sarbatori cu bucurie scumpa mea alaturi de familia ta draga!

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking