Ingrediente
- 250 gr margarina rama sau unt
- 2 linguri zahar brun
- 100 gr nuca macinata
- 350 gr faina
- coaja rasa de la o portocala
- sucul de la 1/2 portocala
- un varf de sare
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- Glazura:
- 80 gr zahar pudra
- 1 lingura cacao
- 1 lingura ulei
- 2 linguri apa fierbinte
- bombonele colorate pentru ornat
Mod de preparare
Mixam margarina, tinuta la temperatura camerei, cu zaharul apoi adaugam pe rand, sarea, bicarbonatul stins cu suc de portocala si coaja de portocala.
Adaugam apoi treptat nuca si faina. Framantam aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina. Obtinem un aluat fraged pe care il invelim in folie alimentara si dam la frigider timp de min o ora.
Scoatem aluatul din frigider si il intidem aluatul (il impartim mai intai in 2-3) pe masa tapetata cu faina si decupam forme de clopotei (sau orice forme specifice acestei perioade).
Asezam formele in tavi tapetate cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 15 min.
Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Pentru glazura: amestecam zaharul pudra cu cacaoa apoi adaugam uleiul si apa fierbinte si amestecam pana se topeste zaharul.
Ungem formele cu glazura de ciocolata folosind un cutit apoi ornam cu bombonele colorate.
Lasam sa se intareasca glazura si pastram in cutii metalice.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clopotei cu nuca, portocala si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (43)
|