Clopotei cu nuca, portocala si ciocolata

Postat de timea in Dulciuri
22 Dec 2013 | 3243 vizualizari
Clopotei cu nuca, portocala si ciocolata

Pentru sarbatorile de iarna de obicei fac fel de fel de fursecuri si biscuiti. Combin tot felul de gusturi si glazuri. Imi place tare mult sa le fac si as sta o zi intreaga doar sa pictez, glazurez biscuiti :) fara sa ma plictisesc. Daca aveti copii sunt sigura ca se vor bucara sa va ajute.

Ingrediente

  • 250 gr margarina rama sau unt
  • 2 linguri zahar brun
  • 100 gr nuca macinata
  • 350 gr faina
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul de la 1/2 portocala
  • un varf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Glazura:
  • 80 gr zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • bombonele colorate pentru ornat

Mod de preparare

Mixam margarina, tinuta la temperatura camerei, cu zaharul apoi adaugam pe rand, sarea, bicarbonatul stins cu suc de portocala si coaja de portocala.

Adaugam apoi treptat nuca si faina. Framantam aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina. Obtinem un aluat fraged pe care il invelim in folie alimentara si dam la frigider timp de min o ora.

Scoatem aluatul din frigider si il intidem aluatul (il impartim mai intai in 2-3) pe masa tapetata cu faina si decupam forme de clopotei (sau orice forme specifice acestei perioade).

Asezam formele in tavi tapetate cu hartie de copt si dam la  cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 15 min.

Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Pentru glazura: amestecam zaharul pudra cu cacaoa apoi adaugam uleiul si apa fierbinte si amestecam pana se topeste zaharul.

Ungem formele cu glazura de ciocolata folosind un cutit apoi ornam cu bombonele colorate.

Lasam sa se intareasca glazura si pastram in cutii metalice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clopotei cu nuca, portocala si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pateuri cu branza si urda

Postat de cristinutanicolita

Pateuri cu branza si urda

Intr-un vas punem faina,uleiul,praful de copt,otetul si apa. Framantam pana obtinem un aluat bine legat. Aluatul il impartin in 4. Luam o buc de aluat,intindem o foaie subtire si ungem cu...

Citeste continuarea

Waffa

Postat de Pungasa_Rogue

Waffa

Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul cu un praf de sare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devine bezea. Se adauga galbenusul si uleiul si se incorporeaza. Dupa aceea se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2013, 00:21
Ce frumosi sunt!!!
la 22.12.2013, 00:22
frumosi
la 22.12.2013, 00:22
Dora , Motan multumesc
la 22.12.2013, 00:25
la 22.12.2013, 00:25
Superbi! Sarbatori cu bucurie scumpa mea alaturi de familia ta draga!

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking