Coaste afumate cu varza fiarta

Postat de Constelatialeu in Porc
15 Noi 2017 | 4223 vizualizari
Coaste afumate cu varza fiarta

Din categoria am oala din camara, musai sa o testez, asta ca mi-am amintit ca am achizitionat ditamai oloiul din camara bucatarasului....si oare cu ce puteam sa o testez, logic cu niste coaste....:))))

Ingrediente

  • cca 1,5 kg coaste afumate (productie proprie, ca sa nu zic bio, ca ma scoate din rabdari termenul asta)
  • cca 3 kg varza alba
  • 1 sticla cu amestec rosii si ardei( tot productie proprie)
  • 3 legaturi cu ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • cca. 100 ml ulei
  • sare grunjoasa

Mod de preparare

Mai intai tocam varza si apoi o frecam cu sare grunjoasa sa se inmoaie nitel. Taiem coastele in bucatele si le clatim cu putina apa calduta. Apoi taiem ceapa verde marunt. Punem oloiul pe aragaz, dam drumul la foc si lasam sa se incinga putin, apoi adaugam uleiul, ceapa taiata, lasam cca. 10 min sa se caleasca, apoi adaugam coastele si mai lasam cca. 10 min la foc mic, dupa care adaugam amestecul de rosii si ardei si varza, amestecam bine si la final adaugam apa, jumatate de sticla unde am avut rosiile, adica am clatit bine sticla. Punem capacul deasupra si lasam la foc mic. cca. 2 ore si 1/2 sa palpaie in tihna, ca nu ne grabim, Orient Expresul inca nu trece prin Romania, deci catinel, catinel sa fiarba varza incetisor. Cand este gata, presaram mararul tocat si apoi servim cu pofta, langa o mamaliguta si-un ardei iute..... Cam asta a fost povestea, daca v-a placut bine, daca nu, eu tot ce stiu fac.......

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste afumate cu varza fiarta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Escalop de porc cu ciuperci

Postat de oanapl

Escalop de porc cu ciuperci

Se spală carnea apoi se taie în felii și se bat ușor cu ciocanul. Se condimentează cu sare și piper pe ambele părți. Se pune uleiul la încins. Se trec bucățile de carne prin...

Citeste continuarea

Cotlet marinat la gratar si garnitura de cartofi cu malai

Postat de rocsi_1612

Cotlet marinat la gratar si garnitura de cartofi cu malai

Cotletul: Spalam feliile de cotlet, le tamponam cu un servet si le batem putin cu ciocanul de snitele. Intr-un bol pregatim marinata: curatam usturoiul si il pisam. Punem mustarul, mierea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2017, 12:29
woooow! ce nebunie! iar poza e fantastica!
la 15.11.2017, 12:30
Bune coastele astea!
la 15.11.2017, 12:33
ce bunatate ne-ai adus facuta in oloiul din camara si cu multe bunatati facute de mainile tale . Excelenta mancarica . Ma uitam la ardeiul ala iute si mi s-a facut dor de vremuri mai bune .
la 15.11.2017, 12:40
Pfff, trimit Zmeii la voi Eu i-am băgat pe regim, deocamdată ) Abia aștept să revin la coaste și varză
la 15.11.2017, 12:45
bune bune

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking