Coaste de porc dulci-picante cu garnitura de cartofi noi

Postat de simona72 in Porc
15 Mai 2014 | 26038 vizualizari
Coaste de porc dulci-picante cu garnitura de cartofi noi

Daca am inceput seria retetelor cu dedicatie, va dati seama ca pe aceasta nu o pot dedica decat leoaicei noastre vesele, Clementina...atunci cand le-am pregatit, la ea m-a dus gandul...sunt bestiale!!

Ingrediente

  • aproximativ 1 kg coaste de porc cu os
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura plina de miere
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita dulceata de ardei iute

Garnitura:

  • 1 kg cartofi noi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura pasta de patrunjel(patrunjel tocat marunt si pus la borcan cu sare si ulei de masline)
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Coastele se taie in bucati, se spala si se usuca cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare si piper. Separat, se amesteca mierea, sosul de soia si dulceata de ardei iute. Cu acest amestec se ung coastele, se maseaza sa fie patrunse peste tot si se pun in tava cu hartie de copt. 

Pentru garnitura: cartofii (ii alegem pe cei mai mici) se spala sub jet de apa si se freaca cu un burete de bucatarie cu suprafata abraziva. Se taie in jumatati, se condimenteaza cu sare si piper. Separat, se amesteca uleiul de masline, untul topit, pasta de patrunjel, se toarna peste cartofi si se amesteca cu mainile. Cartofii se pun in tava langa coaste si se da tava la cuptorul incins la 200 grade pentru 50-60 minute. Dupa jumatate din expirarea timpului, se scoate tava si se intorc coastele si cartofii. Noi le-am servit alaturi de 1 lingurita de dulceata de ardei iute.

Sa va fie de bine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc dulci-picante cu garnitura de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Friptura crud - afumata, la cuptor

Postat de Constelatialeu

Friptura crud - afumata, la cuptor

Pregatim o tava  cu hartie de copt, in asa fel sa avem si sa invelim friptura, portionam carnea si o asezam alternativ in tava, acoperim cu hartia de copt, indoim pe margini si bagam tava la...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Ardei umpluti cu carne de porc

Ardeii se spala si li se indeparteaza coada si semintele cu ajutorul unui cutit, taind circular in jurul cozii si avand grija ca acestia sa ramana intregi. Intr-un castron se pun carnea tocata,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2014, 12:41
O bunatate, vin la masa
la 15.05.2014, 12:41
Imi faci pofta!
la 15.05.2014, 12:47
Imi lasa gura apa! ; ))
la 15.05.2014, 12:48
Vai, asta da mancare!
la 15.05.2014, 12:53
Wow, vreau si eu macar 2 coaste...

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking