Coronita de coaste cu umplutura de stafide si alune

Postat de alice_ciobanu in Porc
18 Apr 2012 | 8421 vizualizari
Coronita de coaste cu umplutura de stafide si alune

O fripturica din niste coaste de porcusor (le puteti inlocui cu miel, dar la noi in casa nu se concuma) tocmai buna pentru o masa speciala, de sarbatoare sau pur si simplu doar asa pentru ca va place sa mancati . Niste coaste super aromate si suculente, tocmai bune de rontait, cateva legume ca na...e bine sa maninci si alta leguma decat porcul :) si ceva umplutura minunata cu influente orientale, adica niste pesmet, cateva boabe de alune prajite si yummyy....delicioasele stafide putin prajite.

Ingrediente

  • 2 transe de coaste de porcusor, in total cam 1 kg (puteti folosi cu succes si coastele de miel, dar la noi in familie nu se consuma miel... chestie de gusturi)
  • 2 catei de usturoi, curatati si taiati suvite
  • 4-5 linguri ulei masline
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • sare si piper proaspat macina
  • 50 ml vin rosu
  • o cana de apa
  • pentru umplutura :
  • 2 linguri ulei masline
  • o ceapa potrivita, curatata si tocata
  • 2 lingurita boia ardei dulce
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare si piper proaspat macinat
  • 50 gr alune prajite
  • 50 gr stafide
  • 5-6 linguri pesmet alb
  • 300 ml supa de carne
  • pentru garnitura de legume
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 morcovei
  • 1 pastarnac
  • cateva buchetele de brocoli

Mod de preparare

 Mai intai praincalzim cuptorul la treapta 6 sau 200 grade.

Coastele de porcusor, fara grasime, le razuim pe o lungime de 4 cm. pentru a le dezgoli de carne. Le intepam apoi din loc in loc si le impanam cu bucatele de usturoi. Le stropim cu ulei de masline si sare si piper proaspat macinat, dupa gust.  Asezam intr-o tava, cele doua bucati de coaste, in forma de cerc cu carnea spre interior, obtinand astfel o coroana din coaste, cu capete razuite in sus.  Le legam cu o ata de bucatarie de jur imprejur pentru a-si mentine forma de coronita. Fiecare capoat razuit de carne il invelim in cate o bucatica de folie de aluminiu, pentru a nu se arde in cuptor.  In mijlocul coronitei din coaste punem bucatele de carne obtinute in urma razuirii coastelor. Stropim totul cu putin ulei de masline, tunam vinul rosu, o cana de apa, putina sare si piper proaspat macina, presaram si rozmarinul uscat si dam totul la cuptor. Calculam cam 20 de minute pt fiecare 450 gr coaste, plus inca 15 minute pentru o friptura bine facuta.

Din cand in cand stropim carnea cu lichidul din tava. daca lichidul scade mult, mai completam cu putina apa calda.

Intr-o tigaie prajim usor stafidele si alunele.

Intr-o alta tigaie, mai incapatoare, ulei de masline si cand e incins punem ceapa tocata marunt. Calim ceapa pana ce devine moale si aurie. Pune  boiaua de ardei si amestecam repejor, avand grija sa nu se caramelizeze. Turnam supa de carne, zaharul, sare si piper si amestecam. lasam sa fiarna la foc inabusit cam 20 minute. Cand e gata punem pesmetul si amestecam de cateva ori pana se incorporeaza. Apoi punem si alunele si stafidele usor prajite. Tragem de pe foc.

Cu 15 minute inainte ca coronita de carne sa fie gata, punem in tava de jur imprajurul ei, legumele: buchetele de brocoli, ardeiul gras, morcovii si pastarnacul, toate curatate si taiate fasii. Acoperim toata tava cu o folie de aluminiu si lasam cam 15-20 minute.

Scoatem coronita de coaste de porcusor pe un platou, turnam in mijlocul ei, peste bucatelele de carne fripte, umplutura de ceapa, pesmet, alune si stafide. Scoatem ata cu care legasem coronita la cuptor, scoatem si foliile de aluminiu de pe capetele coronitei. De jur imprejurul ei vom pune legumele si...

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita de coaste cu umplutura de stafide si alune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cotlet de porc pane cu rozmarin

Postat de Corina33

Cotlet de porc pane cu rozmarin

Se toarna pesmetul pe o farfurie si se amesteca cu rozmarinul tocat si cu usturoiul pisat. Se toarna faina in alta farfurie, iar oul se bate cu putina sare in a treia farfurie. Se...

Citeste continuarea

Ciolan proaspat de porc cu mazare verde, in vas ceramic Crock Pot

Postat de mihaelar63

Ciolan proaspat de porc cu mazare verde, in vas ceramic Crock Pot

 Ciolanul de porc, proaspat, bine spalat, se sareaza, apoi se pune in vasul ceramic Crock Pot.  Ceapa, rosiile si usturoiul se feliaza si se distribuie peste ciolan....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2012, 14:29
tare faina coronita asta!
la 18.04.2012, 14:30
arata fain daaaa
si e si foarte buna....
si o poti umple cu ce vrei....cu cartofi copti....buna tare!
la 18.04.2012, 14:33
la 18.04.2012, 14:33
arata foarte festiv,tocmai buna pentru un rasfat de zile mari
la 18.04.2012, 14:36
tare bine arata

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking