Costite aromate pe gratar

Postat de xana in Porc
10 Mai 2014 | 8617 vizualizari
Costite aromate pe gratar

Stim noi pe cineva careia ii place mult leguma asta :) Sunt excelente la gust!

Ingrediente

  • 2 bucati de coaste de porc intregi(cred ca au avut 1 kg si ceva amandoua)
  • 2 cuisoare
  • 1/2 lingurita chimion praf
  • 1 lingurita chimen dulce
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 lingurita boabe de piper negru
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 frunzulite dafin
  • 4 catei mari de usturoi
  • putina coaja de portocala rasa
  • 2 linguri otet balsamic
  • 3 linguri pasta de rosii
  • cca 50 ml ulei de masline
  • sare

Mod de preparare

Piperul boabe si cuisoarele le facem praf si le amestecam cu boiaua de ardei, chimionul, chimenul si sare. Intindem bine acest amestec pe toata suprafata carnii(aceasta trebuie sa fie uscata, nu umeda). Lasam cateva ore sa ia gust(am lasat de pe o zi pe alta, dar nu e musai).

Dupa acest timp, amestecam celelalte ingrediente si anume: cimbrul, dafinul, usturoiul pisat, coaja de portocala, otetul balsamic, pasta de rosii si uleiul de masline. Ungem din nou carnea cu acest preparat si o dam la cuptor, acoperita cu folie de aluminiu pentru 2 ore. Lasam un colt al foliei ridicat.

Scoatem carnea din tava si o trecem pe gratarul incins, iar cu sucul format in tava o ungem din cand in cand, cu ajutorul unei pensule. Nu trebuie sa stea mult pe gratar, ca se poate arde, cca 5 minute sunt suficiente pentru a prinde gustul de fum si a se rumeni.

Le taiem si le servim cu salata si un sos la alegere alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite aromate pe gratar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Muschiulet impletit cu bacon si ciuperci

Postat de rocsi_1612

Muschiulet impletit cu bacon si ciuperci

Spalam muschiuletul si il stergem cu servetele de bucatarie. Il asezam pe tocator, taiem 3 fasii pe lung de grosimi aproximativ egale, insa un capat il lasam intreg. Intr-un bol, amestecam...

Citeste continuarea

Tocana cu pulpa de porc si ciuperci

Postat de Dya

Tocana cu pulpa de porc si ciuperci

Taiem carnea in bucati mici si o rumenim in cateva linguri cu ulei. Adaugam ciupercile taiate cuburi si acoperim tigaia cu un capac pentru 5 minute sau atat cat sa se rumeneasca suficient....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2014, 11:55
Arata super
la 10.05.2014, 11:57
la 10.05.2014, 11:59
la 10.05.2014, 12:06
Prezent !
la 10.05.2014, 12:09
foarte bune!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking