Costite aromate pe gratar

Postat de xana in Porc
10 Mai 2014 | 6420 vizualizari
Costite aromate pe gratar

Stim noi pe cineva careia ii place mult leguma asta :) Sunt excelente la gust!

Ingrediente

  • 2 bucati de coaste de porc intregi(cred ca au avut 1 kg si ceva amandoua)
  • 2 cuisoare
  • 1/2 lingurita chimion praf
  • 1 lingurita chimen dulce
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 lingurita boabe de piper negru
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 frunzulite dafin
  • 4 catei mari de usturoi
  • putina coaja de portocala rasa
  • 2 linguri otet balsamic
  • 3 linguri pasta de rosii
  • cca 50 ml ulei de masline
  • sare

Mod de preparare

Piperul boabe si cuisoarele le facem praf si le amestecam cu boiaua de ardei, chimionul, chimenul si sare. Intindem bine acest amestec pe toata suprafata carnii(aceasta trebuie sa fie uscata, nu umeda). Lasam cateva ore sa ia gust(am lasat de pe o zi pe alta, dar nu e musai).

Dupa acest timp, amestecam celelalte ingrediente si anume: cimbrul, dafinul, usturoiul pisat, coaja de portocala, otetul balsamic, pasta de rosii si uleiul de masline. Ungem din nou carnea cu acest preparat si o dam la cuptor, acoperita cu folie de aluminiu pentru 2 ore. Lasam un colt al foliei ridicat.

Scoatem carnea din tava si o trecem pe gratarul incins, iar cu sucul format in tava o ungem din cand in cand, cu ajutorul unei pensule. Nu trebuie sa stea mult pe gratar, ca se poate arde, cca 5 minute sunt suficiente pentru a prinde gustul de fum si a se rumeni.

Le taiem si le servim cu salata si un sos la alegere alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite aromate pe gratar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Retete similare

Tocana de cartofi cu carne de porc in vas de lut

Postat de gurita_ta2005

Tocana de cartofi cu carne de porc in vas de lut

Carnea se taie in bucati potrivite(fiecare cum doreste),se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si cu vinul rose si se lasa la marinat peste noapte. In vasul de lut se pune carnea...

Citeste continuarea

Cotlet de Porc cu Cascaval (Reteta Video)

Postat de Ina75

Cotlet de Porc cu Cascaval (Reteta Video)

Condimentam cotletele de porc cu sare si piper macinat, pe ambele parti. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem untul. Punem cotletele de porc in untul topit si le prajim 3-5 minute. Le...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 10.05.2014, 11:55
Arata super
la 10.05.2014, 11:57
la 10.05.2014, 11:59
la 10.05.2014, 12:06
Prezent !
la 10.05.2014, 12:09
foarte bune!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking