Coaste si spata de batal in foi de varza acra

Postat de mihaelar63 in Oaie
17 Ian 2020 | 1853 vizualizari
Coaste si spata de batal in foi de varza acra

"Bunatati pentru Craciun"  Musafirii mei sunt oameni seriosi care degusta cu incredere din bucatele mele. Cum am stiut ca peste tot au servit porc, m-am gandit sa le fac o surpriza pregatindu-le costite de batal.

Ingrediente

  • 2.5 kg caste si spate de batal
  • 200 gr slaninuta afumata
  • 6 foi de varza acra
  • 6 catei de usturoi
  • 2 cepe rosii
  • 2 lingurite ras el hanout
  • 1.5 lingurite rozmarin pudra
  • 1,5 lingurita boia dulce afumata
  • 1.5 lingurita ghimbir pudra
  • 1.5 lingurita piper brazilian macinat
  • ardei iute rosu , ceapa verde -pentru decor
  • sare

Mod de preparare

  1. Costitele de batal si spata se freaca bine cu sare si cu condimentele date mai sus .
  2. Ceapa si usturoiul se curata si se feliaza .
  3. Distribuiti pe deasupra la carne felii de ceapa , usturoi si slaninuta afumata .
  4. BUcatile de carne se invelesc in foi de varza acra .
  5. Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am lasat la rece ,la marinare uscata .
  6. Nu am mai folosit ulei sau alte grasimi .
  7. Grasimea rezultata de la coacere este suficienta pentru ca batalul ajuns aproape de maturitate este destul de gras .
  8. Cand    au sosit musafirii am pus apa putina in tava .
  9. Am pus tava cu carne la cuptor la foc mic ,cam 150 grade timp de 3 ore . Numai bine pana am servit aperitivele , ciorba si cate un paharel de ceva .
  10. Spre sfarsitul coacerii am scos folia si frunzele de varza acra , apoi am lasat batalul sa se rumeneasca .
  11. Serviti costitele si spata de batal fierbinti si frumos decorate cu ardei iute si ceapa verde .
  12. Alaturi puneti salata si garnitura preferata . Noi am avut orez simplu cu patrunjel verde si salata de cruditati.
  13. Nu uitati ca asemenea carne , cere un pahar de vin rosu . Noi am avut un vin de casa din Republica [Moldova ], rosu, robust , dar usor sifonat cu aroma fructata .
  14.           Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste si spata de batal in foi de varza acra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de miel la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de diaconta

Pulpa de miel la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Am amestecat toate condimentele si le-am presarat peste carne. Am asezat carnea în caserola pentru marinare Food Saver, am pus feliile de lamâie, zeama de lamâie si crenguta...

Citeste continuarea

Pulpa de miel cu ciuperci la cuptor

Postat de rocsi_1612

Pulpa de miel cu ciuperci la cuptor

Pulpa de miel o parlim putin pe flacara aragazului, pe toate partile, apoi o spalam. Ceapa si usturoiul verde, le curatam, le taiem rondele, la fel si morcovul. Usturoiul il curatam si il taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2020, 23:01
Prima venita, prima servita! Ce bine arata!
la 17.01.2020, 23:09
Cu mare drag
la 18.01.2020, 01:34
la 18.01.2020, 08:13
Ce de coasteeeee.... Numai bune pentru cui îi place ”să ciolănească”...
la 18.01.2020, 08:23

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking