Ingrediente
- 2.5 kg caste si spate de batal
- 200 gr slaninuta afumata
- 6 foi de varza acra
- 6 catei de usturoi
- 2 cepe rosii
- 2 lingurite ras el hanout
- 1.5 lingurite rozmarin pudra
- 1,5 lingurita boia dulce afumata
- 1.5 lingurita ghimbir pudra
- 1.5 lingurita piper brazilian macinat
- ardei iute rosu , ceapa verde -pentru decor
- sare
Mod de preparare
- Costitele de batal si spata se freaca bine cu sare si cu condimentele date mai sus .
- Ceapa si usturoiul se curata si se feliaza .
- Distribuiti pe deasupra la carne felii de ceapa , usturoi si slaninuta afumata .
- BUcatile de carne se invelesc in foi de varza acra .
- Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am lasat la rece ,la marinare uscata .
- Nu am mai folosit ulei sau alte grasimi .
- Grasimea rezultata de la coacere este suficienta pentru ca batalul ajuns aproape de maturitate este destul de gras .
- Cand au sosit musafirii am pus apa putina in tava .
- Am pus tava cu carne la cuptor la foc mic ,cam 150 grade timp de 3 ore . Numai bine pana am servit aperitivele , ciorba si cate un paharel de ceva .
- Spre sfarsitul coacerii am scos folia si frunzele de varza acra , apoi am lasat batalul sa se rumeneasca .
- Serviti costitele si spata de batal fierbinti si frumos decorate cu ardei iute si ceapa verde .
- Alaturi puneti salata si garnitura preferata . Noi am avut orez simplu cu patrunjel verde si salata de cruditati.
- Nu uitati ca asemenea carne , cere un pahar de vin rosu . Noi am avut un vin de casa din Republica [Moldova ], rosu, robust , dar usor sifonat cu aroma fructata .
- Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste si spata de batal in foi de varza acra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|