Cochilii cu branza si coaja de lamaie

Postat de Patricia_Iordache_79 in Paste
30 Aug 2013 | 4641 vizualizari
Cochilii cu branza si coaja de lamaie

Acestea sunt preferatele fiului meu. Ar manca asa ceva non stop. Se prepara foarte usor si se papa imediat.

Ingrediente

  • 1 punga cochilii (400 gr.);
  • 20-30 gr. unt;
  • 2 l. apa (pentru fiert pastele);
  • 4 linguri cu zahar (sau cat va place);
  • 2 pliculete zahar vanilat;
  • 100-150 gr. banza telemea (eu am avut de oaie);
  • coaja de la o lamaie;
  • 1 lingurita cu sare

Mod de preparare

Punem apa la fiert. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam sarea, amestecam si adaugam cochiliile. Le lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj (aproximativ 8-10 minute), amestecand usor din cand in cand ca sa nu le lipeasca de fundul vasului.

Scurgem pastele de apa si le lasam putin in strecuratoare.

Adaugam in vasul (gol dar inca fierbinte) in care am fiert pastele, cubuletul de unt, il lasam putin sa se topeasca, adaugam pastele si amestecam usor pana ce se amestecam in totalitate cu untul topit.

Punem zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Amestecam. Radem branza pe zahatoarea cu gauri mari (sau o zdrobim cu furculita) si o adaugam peste cochilii. Amestecam bine totul si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cochilii cu branza si coaja de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu bacon si ciuperci

Postat de xana

Paste cu bacon si ciuperci

Punem intr-o oala apa cu sare la infierbantat pentru paste. Intr-o tigaie larga incinsa, punem putin ulei de masline si baconul taiat fasii. Cand incepe sa se rumeneasca, adaugam ciupercile...

Citeste continuarea

Tagliatelle cu ciuperci si afumatura

Postat de RODIMUR

Tagliatelle cu ciuperci si afumatura

Afumătura se feliază și se prăjește ușor în ulei suficient și la foc mic, după care se transferă în alt vas. Se curăță ciupercile, se spală în câteva ape,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2013, 09:41
Ce aromate sunt!!
la 30.08.2013, 09:41
Daca`s cu branza vreau si eu o portie...
la 30.08.2013, 09:45
Si eu vreauno portie!!!
la 30.08.2013, 10:02
si eu as manca non stop!!
la 30.08.2013, 10:17
bune

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking