Cocktail de fructe

Postat de merisor67 in Sirop / Compot
31 Aug 2012 | 4967 vizualizari
Cocktail de fructe

M-am gandit sa-mi fac singura un cocktail de util la torturile "Diplomat" care vor urma in preajma sarbatorilor de iarna.

Ingrediente

  • pere
  • nectarine
  • piersici
  • caise
  • struguri
  • 4 linguri zahar
  • 750 mL apa
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Eu am pus cate doua fructe din fiecare, nu am facut mult, doar 3 borcane, deocamdata.

Am spalat si decojit fructele, mai putin strugurii si le-am feliat. Piersicile, nectarinele si caisele le-am feliat in 4 si am indepartat putin din partea de langa sambure. 

Intr-un vas pe foc am pus apa si zaharul si am lasat pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat fructele si am lasat 5 minute la foc mic. Apoi am scos fructele intr-o sita, am stins focul si am purces la sterilizarea borcanelor. Le-am spalat si le-am introdus in cuptor cu focul aprins pentru cateva minute, pana s-a evaporat apa de pe ele. Le-am pus intr-o tava metalica, am pus fructele asortate in ele  si cateva feliute de lamaie si am turnat siropul fierbinte. Le-am pus capacele si am introdus tava  in cuptorul deja incalzit. Am lasat acolo pana s-au racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cocktail de fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

Postat de panacris

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

Iata cum se prepara Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se...

Citeste continuarea

Tagliatelle mare e monte

Postat de Ksenya

Tagliatelle mare e monte

Punem intr-o oala mare apa cu sare pentru paste. Separat, intr-o tigaie incapatoare calim usturoiul in cele 2 linguri de ulei de masline Adaugam ciupercile si la foc mediu, lasam cam 6...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2012, 09:54
Ce bunatate si ce bine o sa prinda la iarna
la 31.08.2012, 09:56
ce bunatate
la 31.08.2012, 09:58
da Laly, voi mai face, dar am zis sa mai treaca timpul asta calduros
Eduard, iti dai seama in prajituri cum va fi?
la 31.08.2012, 10:03
gem asortat am facut,dar compot nu.Nu e timpul trecut
la 31.08.2012, 10:04
Bun bun

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking