Tort de Paste

Postat de susu in Torturi
17 Mai 2010 | 8130 vizualizari
Tort de Paste

Ingrediente

  •   Ingrediente pentru 12 persoane
  • Timp de preparare 120de minute  
  • Blat alb :  
  • 4 oua
  • 100 g de zahar
  • 50 g  nuca de cocos
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1.5 linguri de faina
  • 1 mana de stafide
  • 1/2 plic praf de copt
  • Esenta de rom
  • Esenta de vanilie
  • Coaja rasa de portocale si lamaie
  • Cateva linguri de cognac
  • Un praf de sare      
  • Blat de cacao :  
  • 100 g ciocolata kandia amaruie
  • 50 g ciocolata cu lapte (eu am avut cu crema tiramisu)
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • Esente
  • Coaja de portocale
  • 1 mana de stafide
  • Cateva linguri de cognac
  • Un praf de sare
  • 100 g miez de nuca macinata
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • ½ lingurita praf de cafea
  • 100 g zahar    
  • Crema 1 :
  •   Ciocolata si frisca in cantitati egale : 2 ciocolate milka cu capsuni (200g) 200 ml frisca     
  • Crema 2 si 3 :  
  • 1 plic crema de lamaie pentru prajituri
  • 1 plic crema de ciocolata pentru prajituri
  •  lapte
  • Cateva linguri de zahar pudra  
  • Pentru decorat :  
  • Biscuiti
  • Unt sau margarina
  • Lapte
  • Zahar
  • Esente
  • 1 borcan de cocktail de fructe ( eu nu am avut si am pus de piersici)
  • Cafea preparata
  • Oute de ciocolata
  • Cocos verde
  • Cocos alb
  • Frisca      

Mod de preparare

Pentru blatul alb :

 Separam galbenusurile de albusurile si frecam galbenusurile cu zaharul, esentele si coaja de portocale. Se bat albusurile separat cu un praf de sare. Hidratam stafidele in rom si cognac si le adaugam la galbenusuri. Se amesteca cu faina, praful de copt stins cu putina lamaie, nuca de cocos si nuca macinata. Se toarna compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru 30 de minute.

 Pentru blatul negru

 Se macina nucile, se hidrateaza stafidele in cognac si rom si se separa galbenusurile de albusuri. Untul la temperatura camerei se freaca cu mixerul. Galbenusurile se freaca cu zahar pana se dizolva cristalele complet. Se adauga untul frecat separat si se amesteca in continuare. Ciocolata topita la bain marie sau microunde se adauga la compozitia de unt si galbenusuri impreuna cu stafidele cu tot cu cognac. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se cerne faina cu praful de copt si se adauga la galbenusuri cate doua linguri alternativ de faina si albusuri si se amesteca rapid de jos in sus. Se toarna in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru 30 maxim 40 de minute in functie de cuptor. Se face testul cu scobitoarea pe margini. In mijloc s-ar putea sa fie mai moale din cauza ciocolatei dar dupa racire se intareste. Eu l-am tinut 30 de minute si apoi l-am lasat in cuptor cu usa intredeschisa sa se raceasca si sa nu se lase blatul

 Pentru creme :

 Se face un ganache din frisca si ciocolata pe baie de aburi. Eu o fac mereu in cratita de teflon direct pe focul foarte mic.Se pune frisca in tigaie si se adauga ciocolata rupta in bucati mai mici. Se amesteca mereu in ea si nu se lasa sa ajunga la fierbere. In momentul cand s-a topit ciocolata de tot se ia de pe foc si se lasa la temperatura camerei. Cand s-a racit complet se baga la frigider pana a doua zi cand se mixeaza bine. Celelalte doua creme se freaca cu mixerul impreuna cu lapte si zahar pudra dupa indicatiile de pe ambalaj.

 Montare blat :

 

Se taie blaturile in mai multe felii. Se foloseste un blat ca baza, se insiropeaza cu suc din compot si se pune ganachul deasupra. Se pastreaza un alt blat de pus deasupra iar celelalte se taie fasii . Se aseaza intercalat fasiile de blat unul alb, unul negru si tot asa pana se formeaza o felie de blat. Se insiropeaza si se unge cu crema de care doriti. Am asezat si felii de piersici deasupra.Se pune ultimul blat pastrat deasupra, se insiropeaza si se imbraca tortul in crema ramasa. Am pus si un strat de frisca peste si am lasat o banda de crema in partea de jos. Am presarat nuca de cocos si cateva decoratiuni.. Cosuletul si iepurasii i-am facut din compozitie de salam de biscuiti. Am amestecat biscuitii dati prin masina impreuna cu esente, cafea, lapte, margarina si zahar. Am modelat din compozitie un aluat, l-am intins si am decupat din el

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Paste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort Vargabeles

Postat de mirela0911

Tort Vargabeles

Mai intai se pun taiteii la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga de apa. Se transfera...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema lamaie -Paste 2020

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu crema lamaie -Paste 2020

Blat: De preferat sa fie facut cu o zi inainte, se taie mai bine. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Separat galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana ce zaharul se topeste, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2010, 18:32
ai muncit ceva la el dar rezultatul e spectaculos
la 17.05.2010, 20:18
Chiar ca ai avut ceva de lucru la el.Dar arata minunat.
la 17.05.2010, 20:53
Este un pic mai complicat,dar merita osteneala,a iesit de nota 10 cu multe felicitari+5 furculite.Imi place cum l-ai aranjat,decorat cu bun gust si mult rafinament.
la 17.05.2010, 21:17
Excelent!..........5 furcu.
la 17.05.2010, 22:21
Multumesc fetelor dar nu e cine stie ce decorat. Incerc la fiecare tort sa aduc ceva nou

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking