Ingrediente
Blatul de baza:
- 4 oua
- 4 linguri zahar pudra
- 2 linguri apa rece
- 2 linguri ulei
- 2 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 450 g biscuiti
Sirop pentru blatul de baza:
- 150 ml apa
- 1 pliculet de ness
- 1 lingurita zahar vanilat
Crema de cafea:
- 250 ml lapte
- 2 galbenusuri
- 2 linguri faina
- 2 linguri de zahar
- 200 g unt
- 80 g zahar pudra
- 3 lingurite de ness
- 2 plicuri zahar vanilat
Crema de ciocolata:
- 100 g ciocolata+2-3 linguri frisca lichida
- 200 g unt
- 30 g cacao
- 80 g zahar pudra
- 1 lingurita esenta de rom
Pentru insiropat biscuitii:
- 350-400 ml cafea tare+1 lingura de zahar
- 1 lingurita esenta de rom
Glazura:
- 200 g ciocolata
- 50-60 ml frisca lichida
- 2-3 patratele ciocolata alba cu capuccino rasa
Mod de preparare
Prima data pregatim blatul de baza.Mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat cate o lingura de zahar pudra,galbenusurile ,apa,uleiul si cacaua amestecata cu faina.
Tapetam o tava de de 35/25 cm cu folie si dam la cuptor pentru 20 de min(testul scobitorii)
Pentru crema de cafea punem laptele la fiert,mixam galbenusurile cu zaharul,adaugam faina si laptele fierbinte in fir subtire.Punem din nou pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.Batem untul spuma cu zaharul pudra,adaugam treptat din crema racita ,nessul si zaharul vanilat.
Insiropam blatul cu ness dizolvat in apa si adaugam crema de cafea.Dam la rece pentru 30-40 de min.Intre timp ne apucam de crema de ciocolata.
Topim ciocolata cu frisca lichida si o lasam la racit.Batem untul spuma cu zaharul pudra,adaugam ciocolata racita,cacaua si esenta de rom.
Peste crema de cafea punem un rand de biscuiti inmuiati in cafeaua tare(10-12 secunde/biscuite) un rand de crema de ciocolata ,iar biscuiti si tot asa pana terminam.
Imbracam tortul in glazura de ciocolata si il decoram cu ciocolata rasa.Daca il faceti de seara cum am facut eu il lasati la frigider pana a 2 a zi.
A fost perfect pentru micul dejun alaturi de o cafea cu lapte!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|