Cod in sos de zacusca

Postat de mihaelar63 in Peste
28 Mar 2021 | 3511 vizualizari
Cod in sos de zacusca

  Cea mai simpla modalitate de a da gust bun unui peste este de a -l inabusi intr-un sos de zacusca. Zacusca are legume gustoase si aroma deosebita. Rapid si eficient !!! In 30 minute se obtine o masa savuroasa.

Ingrediente

  • 600 gr trunchi de cod alb
  • 6 linguri zacusca cu vinete si fasole verde [ am avut eu ]
  • 2 -3 linguri ulei masline
  • 1 foaie de dafin
  • piper
  • boia ardei dulce
  • usturoi granulat
  • patrunjel verde
  • sare
  • 1 cana apa

Mod de preparare

  1. Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala.
  2. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare.
  3. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de timp se lasa la marinat macar o ora.
  4. Transferati codul marinat intr-un vas ceramic.
  5. Condimentati cu boia, piper si usturoi granulat.
  6. Adaugati foaia de dafin.
  7. Turnati deasupra apa si puneti la cuptor timp de 25 minute pe 180 grade C.
  8. Daca este necesar, mai adaugati apa.
  9. La sfarsit gustati si sarati sau condimentati daca este nevoie.
  10. La servire, presarati pe deasupra verdeata pentru prospetime.
  11. Codul in sos de zacusca este gustos atat cald, cat si rece.
  12. Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cod in sos de zacusca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Platica cu rosii

Postat de mihaelar63

Platica cu rosii

Platica curatata si spalata se cresteaza cu varful cutitului. Aceasta operatiune ajuta la eficienta condimentarii, coacerii si plusului de gust. Se sareaza, interior - exterior, cu...

Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu hering si legume

Postat de rocsi_1612

Ciuperci umplute cu hering si legume

Spalam ciupercile, le scoatem cozile si le punem pe un platou cu gura in jos pentru a se scurge de apa. Ceapa o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete. Rosiile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2021, 00:03
Interesant
la 29.03.2021, 00:16
la 29.03.2021, 11:11
la 29.03.2021, 12:23
Yammyy! Bună idee!
la 29.03.2021, 18:14
Bun!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking