Cod in sos de zacusca

Postat de mihaelar63 in Peste
28 Mar 2021 | 3526 vizualizari
Cod in sos de zacusca

  Cea mai simpla modalitate de a da gust bun unui peste este de a -l inabusi intr-un sos de zacusca. Zacusca are legume gustoase si aroma deosebita. Rapid si eficient !!! In 30 minute se obtine o masa savuroasa.

Ingrediente

  • 600 gr trunchi de cod alb
  • 6 linguri zacusca cu vinete si fasole verde [ am avut eu ]
  • 2 -3 linguri ulei masline
  • 1 foaie de dafin
  • piper
  • boia ardei dulce
  • usturoi granulat
  • patrunjel verde
  • sare
  • 1 cana apa

Mod de preparare

  1. Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala.
  2. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare.
  3. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de timp se lasa la marinat macar o ora.
  4. Transferati codul marinat intr-un vas ceramic.
  5. Condimentati cu boia, piper si usturoi granulat.
  6. Adaugati foaia de dafin.
  7. Turnati deasupra apa si puneti la cuptor timp de 25 minute pe 180 grade C.
  8. Daca este necesar, mai adaugati apa.
  9. La sfarsit gustati si sarati sau condimentati daca este nevoie.
  10. La servire, presarati pe deasupra verdeata pentru prospetime.
  11. Codul in sos de zacusca este gustos atat cald, cat si rece.
  12. Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cod in sos de zacusca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Peste prajit cu sos de smantana

Postat de autodiag

Peste prajit cu sos de smantana

Pestele curatat, fara cap si coada, se spala si se da cu sare si piper. Se tavaleste prin faina si se prajeste in unt. Dupa ce este gata, se scoate pe o farfurie, iar in untul ramas se...

Citeste continuarea

Avat cu unt si lamaie

Postat de mihaelar63

Avat cu unt si lamaie

 Avatul se curata, se spala si se portioneaza. Pestele se pune intr-o tava non-aderenta si se maseaza cu ulei de masline zeama de la o lamaie, condimentele date si se sareaza....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2021, 00:03
Interesant
la 29.03.2021, 00:16
la 29.03.2021, 11:11
la 29.03.2021, 12:23
Yammyy! Bună idee!
la 29.03.2021, 18:14
Bun!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking