Coeur de poulet etourdi Inima de pui imbatat in vin alb

Postat de gospodinadecriza in Pui
24 Feb 2010 | 5605 vizualizari
Coeur de poulet etourdi Inima de pui imbatat in vin alb

Reţetă de Dragobete ... pentru domnişoarele care vor să se mărite ... Vrei să te ţină minte? Gustul ca la mama acasă, aburii unei mămăliguţe sentimentale, nu dau greş niciodată şi-i vor pune inima pe jar. Un pic de imaginaţie în prezentare vor spune despre tine că eşti deschisă la provocări ! Şi cel mai important, sa pronunţi denumirea grasiat, afectat, comme en francais. Ii va plăcea, cu siguranţă! dupa o reteta de Bucataras Bunica

Ingrediente

  •  o caserola cu organe de pui
  • 4 linguri ulei
  • Bulion 4 linguri, desfacute in 100 ml apa si amestecat bine cu 2 linguri faina
  • 3 Cepe
  • 3 rosii
  • 1 ardei gras
  • 100-150 ml vin alb – daca nu-l vreti ametit, nu mai puneti vin
  • Condimente: 1 foaie dafin , coriandru, o lingurita zahar, sare, piper.

Mod de preparare

 Curatam organele, le clatim bine si le punem la fiert 30 minute, spumuindu-le.

Ceapa o taiem julien, ardeii, la fel, si punem la calit mai intai ceapa, adaugam apoi bulionul cu apa si faina, amestecam bine, iar mai apoi fasiile de ardei.

Intr-un vas, punem organele de pui, turnam sosul din tigaie , rosiile, taiaite felii, amestecam, condimentam si dam la cuptor, la foc potrivit. Daca scade sosul, mai adaugam cate un pic de apa calda.

 Lasam cam 1 ora,1 ora 30 min. La jumatatea timpului, turnăm deasupra si 100 ml. vin alb. Dupa ce scoatem, presaram patrunjel.

Daca vreti, puteti opta pentru o varianta mai dietetica, si sa fierbeti ceapa, cam 10 minute, impreuna cu pipotele. Si, daca mai si conduceti dupa, nu mai turnati vinul. Da merge de minune cu un vin bun.


Pofta bunaaa, ca veti avea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coeur de poulet etourdi Inima de pui imbatat in vin alb" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Coroniţă cu piept de pui şi hribi

Postat de diaconta

Coroniţă cu piept de pui şi hribi

Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,putina apa calduta si o lingurita de faina. Am lasat sa dospeasca. Faina am amestecat-o cu putina sare ,am pus apoi drojdia,uleiul de masline....

Citeste continuarea

Pui prajit

Postat de Sylvia

Pui prajit

Se pregateste bine puiul, se parleste apoi se spala si se sterge bine cu hartie absorbanta.  Separat intr-un bol se pregateste un amestec sau din unlei sau din 20 grame de unt cu sare de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2010, 22:00
Nu stiu daca inima de pui, sau inima nu stiu cui, dar sigur as minca o portie cu tot cu inima galbioara
la 24.02.2010, 22:38
Nu puteam sa nu intru cand am vazut titlu nota zece, daca as fi putut ti-as fi dat-o de mai multe ori pentru prezetare, titlu ...prezentarea retetei intr-un mod asa simpatic incepand cu introducerea...si terminand cu "daca nu-l vreti ametit nu mai puneti vin "
O reteta sincer, super !!!! tare mi-a placut cum ai prezentat-o : félicitation madame
la 24.02.2010, 22:41
ai dreptate ,Silvia!
la 24.02.2010, 23:31
ehe... uite ca ai afisat-o si pe acilea... bravos GDC
la 24.02.2010, 23:44

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking