Ingrediente
- carne de pui ( orice aveti, pulpe,piept,aripi) eu am pus acum un pui intreg decupat,
- un pahar de vin alb,
- 4 rosii mari,
- cateva frunze de dafin ,
- 2-3 catei de usturoi,
- 2-3 linguri ulei de masline,
- o mana de masline negre,
- 2 cepe mici,
- cateva linguri de faina alba,
- sare,
- piper .. aici se termina reteta clasica,eu am adaugat de data asta un ardei capia rosu si
- 2 linguri de vegeta mea naturala
- un varf de cutit de ierburi de provence.
Mod de preparare
Preparare: se pregatesc bucatile de carne , se spala si se sterg si se tamponeaza bine cu faina. Se prajesc in ulei de masline pana se rumenesc putin si apoi se scot. Se calesc apoi restul legumelor tocate bucati mai mari.
Dupa aceasta operatiune se aseaza bucatile de pui intr-un vas ( se pot face atat in cuptor cat si pe aragaz eu prefer varianta de cutor asa ca am pus vasul roman la treaba ) . Peste bucatile de pui se toarna legumele calite, maslinele si vinul, se condimenteaza, se adauga dafinul si sunt gata sa ia drumul spre cuptor .
Am lasat vasul cu capac timp de 25 de minute si apoi inca 15 minute fara capac, intre timp am pregatit legumele la abur. Intre timp puiul era gata , aromat si rumenit .
L-am servit cu legume fierte la abur si orez fiert, puteti sa il acompaniati de ce garnitura doriti. Este super aromat si gustos daca veti incerca reteta sigur o sa devina una din preferatele casei .
Daca ti-a placut reteta noastra "Poulet à la provencale / Pui provencale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|