Poulet à la provencale / Pui provencale

Postat de Sylvia in Pui
26 Apr 2010 | 6392 vizualizari
Poulet à la provencale / Pui provencale

Este una din retetle clasice ale bucatariei franceze, plina de savoare si culoare. O gatesc adesea si mereu regasesc aceasi placere , aceleasi arome fine si culori intense si inteleg de ce este asa de cunoscuta in Franta.

Ingrediente

  • carne de pui ( orice aveti, pulpe,piept,aripi) eu am pus acum un pui intreg decupat,
  • un pahar de vin alb,
  • 4 rosii mari,
  • cateva frunze de dafin ,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • 2-3 linguri ulei de masline,
  • o mana de masline negre,
  • 2 cepe mici,
  • cateva linguri de faina alba,
  • sare,
  • piper  .. aici se termina reteta clasica,eu am adaugat de data asta un ardei capia rosu si
  • 2 linguri de vegeta mea naturala
  • un varf de cutit de ierburi de provence.

Mod de preparare

 Preparare: se pregatesc bucatile de carne , se spala si se sterg si se tamponeaza bine cu faina. Se prajesc in ulei de masline pana se rumenesc putin si apoi se scot. Se calesc apoi restul legumelor tocate bucati mai mari.

   Dupa aceasta operatiune se aseaza bucatile de pui intr-un vas ( se pot face atat in cuptor cat si pe aragaz eu prefer varianta de cutor asa ca am pus vasul roman la treaba ) . Peste bucatile de pui se toarna legumele calite, maslinele si vinul, se condimenteaza, se adauga dafinul  si sunt gata sa ia drumul spre cuptor .

 Am lasat vasul cu capac timp de 25 de minute si apoi inca 15 minute fara capac, intre timp am pregatit legumele la abur. Intre timp puiul era gata , aromat si rumenit .

  L-am servit cu legume fierte la abur si orez fiert, puteti sa il acompaniati de ce garnitura doriti. Este super aromat si gustos daca veti incerca reteta sigur o sa devina una din preferatele casei .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Poulet à la provencale / Pui provencale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

FRIPTURA FIARTĂ DE PUI

Postat de panacris

FRIPTURA FIARTĂ DE PUI

Puiul curățat și spălat se pune la fiert în apă rece puțin sărată. Se lasă la fiert cca. 30 de minute, la foc mediu, neacoperit, spumându-se la nevoie. Sper finalul fierberii...

Citeste continuarea

Burrito cu carne de pui in sos BBq si orez Cajun (+ varianta vegetariana)

Postat de Satisfyyourcravings

Burrito cu carne de pui in sos BBq si orez Cajun (+ varianta vegetariana)

Se toaca toate legumele. Se toaca tulpinile patrunjelului si se pastreaza frunzele pentru mai tarziu.  Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se calesc legumele si tulpinile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2010, 16:44
c'est magnifique
la 26.04.2010, 16:50
Excelent!..................
la 26.04.2010, 17:24
foarte,foarte bine arata! felicitari!
la 26.04.2010, 17:42
minunat
la 26.04.2010, 17:49
.... delicieux, merveilleux....

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking