Colastra din lapte de vaca cum se prepara

Postat de Pungasa_Rogue in Cook and smile
17 Mai 2015 | 22641 vizualizari
Colastra din lapte de vaca cum se prepara

Colastra din lapte de vaca cum se prepara Colastra este un produs traditional din bucataria romaneasca, mai ales in zona Moldovei si a Munteniei. Este o branza dulce, moale, fara saruri de taitei, obtinuta prin coagularea laptelui de vaca cu ajutorul zerului sau al cheagului. A fatat vacuta un vitelus frumos si asteptarea sa pap colastra a luat sfarsit. Si iata cum am preparat-o:

Ingrediente

  • Ingrediente Colastra din lapte de vaca cum se prepara
  • 1 l colastra din lapte de vaca;
  • 1 l apa;
  • 1/4 lingurita sare;
  • 6 linguri zahar.

Mod de preparare

Colastra din lapte de vaca cum se prepara

Se pune apa intr-un tuci, apoi se adauga colastra strecurata.

Se pune tuciul la foc si se amesteca prin el doar in momentul in care incep sa se formeze cocoloase, dar foarte incet (ca sa nu se destrame) si cu o lingura de lemn.

Se adauga sarea si se mai lasa la foc pana cand incepe sa faca spuma, la fel ca atunci cand se fierbe laptele obisnuit. Se ia de pe foc si se adauga zaharul.

Pofta buna!

Recomandam si branza de vaci de casa, cascaval de casa sau iaurt de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Colastra din lapte de vaca cum se prepara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

"Dulce si sarat"

Postat de simona72

"Dulce si sarat"

Pentru "Briose cu zmeura si apa de trandafiri": Mixam cele doua oua si albusul impreuna cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul brut si continuam mixarea pana obtinem o spuma...

Citeste continuarea

Omleta pufoasa la cuptor cu ciuperci si mozzarella

Postat de gurita_ta2005

Omleta pufoasa la cuptor cu ciuperci si mozzarella

Ciuperciile se scurg de zeama si se pun la calit in ulei de masline pentru 10 minute. Se adauga intre timp si ceapa taiata solzisori. Albusurile se separa, se bat spuma cu un praf de sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2015, 15:49
Buna
la 17.05.2015, 16:35
Andra, ce e colastra?
la 17.05.2015, 16:54
Toate mamiferele au colastra, inclusiv femeile, in primele 2-3 zile de la nastere
la 17.05.2015, 17:09
Este tot lapte, decat ca mai gros, mai hranitor si mai sanatos cred
la 17.05.2015, 17:10
Si daca il fierbi se formeaza niste cocoloase. As putea spune ca este o delicatesa pentru ca mananc doar o data pe an, atunci cand fata vaca

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking