Ingrediente
- 800 g faina
- un sfert cub drojdie
- 2 oua
- 1 lingura rasatura de lamaie si portocala
- lapte caldut ptr framantat
- 2 liinguri zahar
- 500 g branza de vaci
- 1 esenta vanilie.
- zahar 250 g
- 2 oua
- 1 lingura rasatura de portocala si lamaie
- zahar pudra pt pudrat
Mod de preparare
Intr-un bol am adaugat faina, in alt vas mic am adaugat laptele caldut si am dizolvat drojdia pe care apoi am adaugat-o in vasul cu faina , framantam putin si apoi adaugam celelalte ingrediente si framantam pt circa 15 minute dupa care o lasam la dospit .
Pregatim branzica pe care o framantam cu o furculita si apoi adaugam esenta de vanilie, ouale, zaharul si rasatura de lamaie si portocala si incorporam totul bine.
Odata crescut aluatul il impartim in 3 si formam foi , nu chiar foarte subtiri si facem patratele unde in mijloc punem o lingurita de umplutura de branza si le inchidem.
Intr-o oala mare adaugam trei sferturi de apa si lasam sa fiarba.
Cand fierbe adaugam coltunasii si ii lasam pt 10 minute.
II scoatem si presaram zahar pudra vanilat !
Deliciosi
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|