Ingrediente
- Aluat:
- 400 gr faina.
- 150 ml apa calda.
- sare.
- Umplutura:
- 100 gr telemea de vaca.
- 100 gr branza scoapta de vaca.
- 1 ou.
- 80 gr de zahar.
- 2 linguri pesmet(puteti folosi gris)
- esenta de vanilie.
Mod de preparare
Pentru inceput se pregaeste un aluat potrivit din faina ,apa si sare .Dupa care se amesteca branza de vaci cu telemeaua ,ou si zahar,se adauga pesmetul si se potriveste de gust cu esenta de vanilie.
Se intinde o foaie subtire ,se taie in patrate potrivite se pune cate o lingura de umplutura si se formeaza coltunasi.Intre timp se pune pe foc o oala cu apa si putina sare.
Cand da apa in clocot se fierb coltunasi pentru 3-4 minute ,se scot se pun intr-un castron si se amesteca cu zahar.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
|