Coltunasi cu mere

Postat de nadea68 in Dulciuri
21 Feb 2014 | 5386 vizualizari
Coltunasi cu mere

Imi plac foarte mult dulciurile cu mere....

Ingrediente

  • 1 pachet foietaj
  • 1 mar
  • dulceata de portocale
  • scortisoara
  • zeama de lamaie
  • 1 galbenus+1 lingura lapte-pentru uns
  • zahar pudra

Mod de preparare

Scoatem foietajul din frigider si-l tinem la temperatura camerei.

Intre timp marul, il spalam,il taiem in doua,scoatem cotorul si taiem ambele jumatati in felii potrivite.Dam merele cu zeama de lamaie si un praf de scortisoara.

Intindem aluatul de foietaj si decupam forme rotunde.Mie mi-au iesit 10.

Pe fiecare rotund,intr-o parte punem o lingurita de dulceata si o felie de mar.

Inchidem foaia cu celalalta jumatate si lipim bine marginile.Asa procedam mai departe cu restul de foietaj si mere.

Cand le-am terminat de umplut,ungem coltunasi cu un galbenus batut cu lapte.

Intr-o tava punem hartie de copt si asezam coltunasi.

Se coc la cuptor la 180° cam 30 minute.Depinde de cuptor.Controlam,cand sunt rumeniti sunt gata.

Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasc un pic si ornam cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti cu alune de padure si ciocolata

Postat de simona72

Biscuiti cu alune de padure si ciocolata

Oale se mixeaza impreuna cu zaharul si sarea pana devin spumoase. Untul se topeste la cuptorul cu microunde. Untul topit se adauga la ouale mixate, in fir subtire in timp ce mixam energic ca la...

Citeste continuarea

Negresa cu branza de vaci

Postat de andaoana

Negresa cu branza de vaci

Branza o sfarmitam cu ajutorul unei furculite si adaugam in ea stafidele si 3 linguri de zahar pudra  si o lingurita esenta rom. Stafidele nu le punem in rom in prealabil , ele se vor hidrata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2014, 22:56
la 21.02.2014, 23:07
la 21.02.2014, 23:52
Ce bunatati
la 21.02.2014, 23:58
foarte buni!
la 21.02.2014, 23:59
Bun!!!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking