Coltunasii Bunicii

Postat de Ksenya in Paste
3 Iun 2014 | 4966 vizualizari
Coltunasii Bunicii

Reteta o stiu de cand eram mica,o facea bunica cand imi petreceam vacantele la ea,zilele trecute mi-am amintit de ea,si am facut-o rapid ca sa o pot prezinta si voua.

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 500 g faina
  • 1 ou
  • lapte cat cuprinde sau apa
  • varf cutit sare
  • umplutura:
  • 500 grame branza vaci
  • 1 ou
  • sare dupa gust
  • sosul:
  • 200 ml smantana dulce
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • sare dupa gust
  • cateva fire marar (optional)

Mod de preparare

Se framanta aluatul din toate ingridientele  si se lasa la frigider  o jumatate de ora.

Se pregateste umplutura .

Aluatul se intinde pe o planseta si se decupeaza cu o cana cu marginile mai ascutite,se pune in mijloc branza si se lipesc marginile, ca in poza , se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare ,cand se ridica la suprafata, ii scoatem cu o spumiera si ii trecem sub jet de apa rece,ii rasturnam intrun castron si ii scaldam in sosul de smantana fierbinte ,care se prepara astfel,punem cele 2 linguri de ulei intr-o tigaie ,cand s-a incalzit uleiul,adaugam smanatana si sarea la sfarsit mararul. Se servesc calzi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasii Bunicii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Ravioli cu sunca si sos de cascaval afumat

Postat de mihaelar63

Ravioli cu sunca si sos de cascaval afumat

 Cam mici pungile acestea cu ravioli dar pentru doua portii sunt suficiente . Imi place mult textura acestor paste preparate artizanal . Se pun ravioli la fiert in apa cu...

Citeste continuarea

Paste cu branza si kaizer

Postat de rocsi_1612

Paste cu branza si kaizer

Intr-o oala punem mai multa apa cu putina sare si o asezam pe foc. Cand clocoteste dam drumul pastelor si le fierbem circa 12 minute. Cand sunt gata le scurgem si le lasam sa se racoreasca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2014, 14:13
foarte bun
la 03.06.2014, 17:34
adauga si faina la ingrediente!
tare buni si foarte frumoasa prezentarea!
la 03.06.2014, 17:46
la 03.06.2014, 18:21
bun,bun si adauga faina ca altfel aluatul nu se face
la 03.06.2014, 18:54
Tare buni! Arata super!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking