Compot de caise

Postat de RODIMUR in Conserve
21 Iul 2018 | 7330 vizualizari
Compot de caise

Ca în fiecare an, am făcut zilele trecute și o porție de compot de caise, asta însemnând o cantitate de 3 kg de fructe, preparate fără conservant, pentru iarnă. Nu fac cantități mai mari de compot, pentru că din câte feluri de fructe se pot conserva, se adună suficiente borcane/sticle pentru iarna care vine. Caisele sunt fructe foarte parfumate, așa că se va folosi doar opțional o păstaie de vanilie. Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care borcanele cu compot au stat la căldură, să se conserve.

Ingrediente

  • 3 kg de caise
  • 1 kg de zahăr tos
  • 3 litri de apă
  • 1 păstaie de vanilie (opțional)

Mod de preparare

Se aleg caise mici, tari, sănătoase și fără defecte. Se spală bine în apă rece și se lasă să se scurgă.

Separat, se pune la fiert, la foc iute, 1 kg de zahăr tos cu 3 litri de apă, într-un vas încăpător. Când zahărul s-a dizolvat complet, se iau cam 20 de caise, scurse de apă și se opăresc în sirop, timp de 10-15 secunde, întorcându-le ușor cu paleta, pe toate fețele.

După ce s-au opărit, caisele se iau cu paleta din siropul fierbinte și se depun într-un alt vas.

Se repetă operațiunea aceasta, până ce se termină de opărit toate caisele.

Se pun imediat caisele în borcane curate și uscate, pregătite din timp, după care se toarnă siropul fierbinte și se închid borcanele ermetic.

Borcanele/sticlele cu compot se pun imediat într-un loc ferit, învelite într-o folie de plastic și acoperite cu multe pături care să mențină temperatura înaltă cât mai mult timp. Astfel, fructele se conservă foarte bine, fără conservanți.

După 4-5 zile, se iau borcanele/sticlele cu compot dintre pături și se depun în cămară, la loc răcoros, întunecos și aerisit, până ce va veni vremea să fie consumate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu ciocolata si caise

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si caise

Pentru blatul vanilat:          Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa,...

Citeste continuarea

Desert tort cu mousse caise si ciocolata alba

Postat de katty

Desert tort cu mousse caise si ciocolata alba

Pregatim mai intai jeleul de caise. Hidratatam gelatina in 60 ml sirop de la compot. Infierbantam restul siropului intr-un ibric, il dam jos de pe foc si punem gelatina hidratata. Mixam bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2018, 00:25
la 21.07.2018, 00:33
Foarte bun!
la 21.07.2018, 00:41
Mulțumesc frumos, Buni!
la 21.07.2018, 04:31
bunatate in camara unei gospodine harnice!
la 21.07.2018, 08:22
printre cele mai bune!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking