Ingrediente
- 2 kg piersici
- 1 kg zahar
- sare de lamaie
- amestec de condimente aromate( nucsoara, cuisoare, scortisoara....)
- apa, cam 1,5 l
Mod de preparare
Apa se pune la fiert si se adauga piersicile intregi , spalate in prealabil. Se lasa sa fiarba vreo 5 minute, se scot apoi sa se racoreasca, iar in apa se adauga zaharul si se lasa sa fiarba in continuare. Piersicile se taie in 4 si se scot samburii, se curata de eventualele impuritati, apoi se adauga la siropul din oala si se lasa sa mai fiarba jumatate de ora ( eu le-am lasat atat pt ca nu erau coapte bine, si trebuia sa se patrunda ....).
La sfarsit am adaugat sare de lamaie ( care are si efect conservant) si condimentele...as fi vrut numai cateva cuisoare sa pun, dar nu aveam in casa decat acest amestec de arome.
Piersicile nu le-am decojit, nici nu as fi putut, pt ca nu se decojeau, dar nu se simte coaja la papat, ca am devorat deja un bol....
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|