Compot de piersici

Postat de rocsi_1612 in Sirop / Compot
23 Iul 2011 | 4447 vizualizari
Compot de piersici

Unul din compoturile care nu lipseste din camara iarna este cel de piersici.Este aromat si delicios!!!

Ingrediente

  • 35 de piersici
  • zahar
  • apa

Mod de preparare

Alegem piersicile care sunt coapte,dar mai tari la atingere,ca daca sunt moi se fleoscaiesc.

Pot sa nu fie nici foarte coapte ca sunt bune la compot.

Spalam bine de tot piersicile.

spalam borcanele  cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos.

asezam in borcane(eu am pus in cele de 800 dr gr) cate doua piersici si jumatate(asa mi-au incaput mie.daca piersicile sunt mai mari probabil merg doar doua,insa de la jumatatea e piersica aruncati samburele .mie una mi se pare ca samburele ala ii da un gust ciudat,asa am observat).

cantarim cantitatea de apa necesara pentru compoturile noastre,masuram cu un borcan care are piersicile in el,si cate borcane cu piersici avem,atatea punem si cu apa,ca si numar.

punem apa intr-o oala si adaugam 2 linguri de zahar pentru fiecare compot.

asezam oala pe foc si amestecam continuu in ea pana ce zaharul se topeste.

repartizam sirop in toate borcanele.

le infiletam bine.

le infasuram in hartie si le asezam intr-o oala.

punem apa in oala cat sa acoperim borcanele pe 3 sferturi,iar deasupra punem un prosop de bucatarie.

asezam oala pe foc si le lasam la sterilizat cam 40 de minute.

cand sunt gata le scoate,le acoperim cu o patura groasa si le lasam asa pana a 2-a zi cand le dam la loc racoros.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

Postat de panacris

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

Iata cum se prepara Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Postat de oanapl

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Albușurile se mixează cu un praf de sare, apoi cu zahărul și esența de vanilie, ca pentru bezea. Untul se topește și se lasă să se răcească. Gălbenușurile se freacă cu untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2011, 19:12
imi place,imi place...mama facea asa cu piersicile intregi dar avea niste piersicute mai mititele albe in interior...eu feliez piersica...Ce fata harnicuta!!
la 23.07.2011, 19:13
megadelicios
la 23.07.2011, 19:26
si noua ne place foarte mult compotul de piersici
la 23.07.2011, 19:49
-ionela si eu pun piersicile intregi,dar cum nu incapeau 3 si 2 era prea putin ,am pus 2 si jumatate multumesc
- multumesc cris
-mirela multumesc
la 24.07.2011, 11:40
Gospodine mai sunteti in familia voastra

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking