Compot de piersici

Postat de elucubratiiculinare in Sirop / Compot
21 Iul 2014 | 4701 vizualizari
Compot de piersici

Dacă vă spun că prefer compotul mai mult decât fructele proaspete, mă credeți? Ei bine asta se întâmplă doar pentru piersici. La iarnă, când se găsesc piersici foarte rar sau la un preț usturător pentru buzunare, aceste compoturi făcute în casă sunt foarte utile, consumate ca atare sau folosind fructele la diverse prăjituri.

Ingrediente

  • piersici
  • zahăr - aprox. 2 linguri/piersică/borcan de 400g

Mod de preparare

Alegem piersici coapte, nepătate, le spălăm și după preferință înlăturăm sau nu pielița. Spălăm bine piersicile. În cazul în care optați pentru înlăturarea cojii, acestea se introduc în apă clocotită câteva secunde, apoi aceasta se desprinde cu ușurință. Se taie în jumătăți sau sferturi și se înlătură sâmburele. Eu am folosit borcane de 400 g și am pus câte o piersică în fiecare borcan. Un borcan se umple aproximativ 2/3 cu fructe. Eu folosind borcane mai mici, am ales să tai în sferturi piersicile. Borcanele trebuie bineînțeles spălate bine înainte și uscate. Pentru 1 borcan de 400 g aveți nevoie de 150 ml apă, iar pentru unul de 800 g, cantitate dublă, deci 300 ml apă. Apa necesară borcanelor obținute se pune la fiert împreună cu zahărul - 2 linguri la borcanul de 400g sau 4 linguri la cel de 800 g.

În momentul în care siropul dă în clocot se stinge focul. Turnăm siropul peste piersicile deja aranjate frumos în borcane, folosindu-ne de o tavă/farfurie metalică, adică ținem borcanul pe o tavă metalică în momentul în care turnăm ceva fierbinte în borcan, pentru ca acesta să nu se spargă. Siropul trebuie să acopere fructele. Închidem borcanele cu capace.

Alegem o oală mai mare și mai înaltă, punem un prosop curat pe fundul acesteia și aranjăm borcanele. Umplem oala cu 2/3 apă și se pune pe foc . Când începe apa să clocotească, reducem focul și lăsăm să fiarbă acoperit 20-25 minute.

Se lasă la răcit în oală. Se scot, se șterg, se pun etichete și se dau în cămară până vă e poftă de o piersicuță.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

Postat de panacris

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

Iata cum se prepara Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Postat de oanapl

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Albușurile se mixează cu un praf de sare, apoi cu zahărul și esența de vanilie, ca pentru bezea. Untul se topește și se lasă să se răcească. Gălbenușurile se freacă cu untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2014, 15:44
la 21.07.2014, 16:30
Foarte bun!
la 21.07.2014, 17:10
la 21.07.2014, 17:42
Asa este !!!
la 21.07.2014, 19:38

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking