Compot de prune

Postat de ionix in Conserve
17 Sep 2010 | 6647 vizualizari
Compot de prune

pozele din timpul prepararii sper sa le recuperez si sa revin cu ele :p asa arata compotul dupa circa 3 saptamani...

Ingrediente

  • 5 kg prune
  • 5 l apa
  • 1 kg de zahar
  • un varf de lingurita cu conservant 

Mod de preparare

Prunele se spala bine, le scoatem samburii si le uscam.

Le asezam in borcane, asta pentru a ne fi mai usor cand oparim cate o portie de borcan.

Intr-o oala mare punem apa si zaharul la fiert.

In momentul in care siropul de zahar a dat in clocot punem prunele din 2-3 borcane si le lasam maxim doua minute. Apoi cu o paleta sita scoatem prunele si le punem fierbinti in borcane.

Repetam etapele pana cand terminam de oparit toate prunele.

La final punem in siropul fierbinte conservantul si turnam sirop fierbinte in fiecare borcan.

Sigilam borcanele, le intoarcem cu fundu-n sus si le intoarcem la loc in momentul in care s-au racit.

Se depoziteaza unde aveti loc, de preferat la loc racoros si intunecat :p

Degustare placuta! :p

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura rapida cu iaurt si banana

Postat de oanapl

Desert prajitura rapida cu iaurt si banana

Amesteci o cutie de iaurt grecesc cu una de mascarpone. Adaugi zahărul și mixezi. Hidratezi gelatina în 50 ml de compot de prune pentru 10 minute, iar apoi o încălzești pe baie de...

Citeste continuarea

Sandwich cu sos de prune și somon fume

Postat de CulinaryRainbow

Sandwich cu sos de prune și somon fume

   Am început cu sosul de prune care se prepară extrem de simplu. Am așezat rondelele de ceapă într-o crăticioară împreună cu puțin ulei de măsline. Am adăugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2010, 18:28
Ce harnicuta esti, Ionixule
la 17.09.2010, 19:13
nu stiam ca oparesti prunele...arata super oricum si e bun tare
la 17.09.2010, 19:16
@Oana... ma chinuie talentul @Roxy, dap, le oparesc pt ca siropul capata un gust demential e un compot bun rau de tot
la 18.09.2010, 00:28
ionix un borcan la mine te rogdau
la 18.09.2010, 16:17
si la mine unul te rog..............

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking