Ingrediente
- 1 kg prune
- 250 zahar (sau mai mult)
- 1,5 l apa
- 1 praf de scortisoara
- cateva cuisoare
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Se spala prunele, se curata de codite.
Prunele se pun in borcane 3/4. Se completeaza cu apa.
Se scoate apa intr-o oala. Se adauga zaharul, praful de scortisoara si cuisoarele si se pun la fiert.
Cand clocoteste apa se adauga prunele si se lasa pana isi schimba culoarea.
Se adauga zeama de lamaie (este un bun conservant) si se pun in borcane.
Borcanele sterilizate in prealabil se pun pe lama unui cutit.
Se aseaza prunele in borcane, lasand 2-3 degete loc pentru siropul caldut. Se adauga siropul.
Se inchid bine borcanele cu capace.
Se acopera cu paturi si se lasa pana se racesc sau pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|