Compot de prune a la Mala

Postat de babi5 in Sirop / Compot
19 Aug 2013 | 3672 vizualizari
Compot de prune a la Mala

Pentru ca Dumnezeu ne-a binecuvintat cu rod bogat anul acesta la prune profitam si ne apucam de treaba fiindca iarna este lunga si camara trebuie umpluta. M-am trezit dis de dimineata si am cules prune si pentru compot si pentru gem. Azi am facut compotul si mine o sa termin gemul pentru ca manopera am inceput-o de azi. Asa ca la treabaaaaaaaaa!!!

Ingrediente

  • 10 kg prune desimburite
  • 3 kg de zakar
  • 1 conservant Dr. Otker
  • 1 lingura scortisoara
  • 2 lamai

Mod de preparare

Am cules prunele, le-am spalat bine si le-am desimburit. Am pus intr-o oala de 15 l apoi am dizolvat zaharul cu 5 l apa, conservantul, scortisoara si sucul de la cele doua lamai si l-am pus peste prune. Am pus la fiert si din momentul cind incepe sa fiarba lasam sa dea un clocot si oprim. Apoi punem compotul in borcanele bine sterilizate din timp, inchidem bine si punem borcanele sub o patura la cald pina a doua zi . Apoi le asezam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune a la Mala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Nectar de mere si pere

Postat de Ina

Nectar de mere si pere

Fructele se spala in apa rece si se feliaza , indepartandu-se semintele si casuta acestora ( cotorul ).  Feliile se pun intr-o oala mare , turnam apa cat sa nu acopere fructele ( pentru ca...

Citeste continuarea

Sirop de trandafiri

Postat de sufletista

Sirop de trandafiri

Petalele de trandafiri le rupem de baza alba, le spalam bine si le uscam bine. Intre timp punem apa sa fiarba, cand incepe sa clocoteasca, adaugam petalele. Lichidul va capata culoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2013, 19:31
Ce bun e!
la 19.08.2013, 19:35
yummyyy
la 19.08.2013, 19:38
Cred ca da Angelina_Elena in fiecare an a avut un succes deplin multumesc
la 19.08.2013, 19:38
nilgun mutumesc mult si pupici de la Babi
la 19.08.2013, 19:40
de ce "a la Mala"? Cine e Mala?
Ai vrut sa scrii poate "mama"?

fara conservant fermenteaza? ... ca zahar e destul; pacat, evit consrvantul...

interesant de mancat cu friptura


... si vezi ce faci cu restul de prune multe ce zici ca s-au facut ... ceva de beut

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking