Compot de prune galbene

Postat de ctlina in Sirop / Compot
11 Aug 2018 | 3736 vizualizari
Compot de prune galbene

Am primit cateva prune galbene naturale (bio) si m-am gandit imediat sa fac un compot. Delicios caci prunele erau coapte şi dulci ca mierea. Imi place sa-l serrvesc cu branza cremoasa sau cu iaurt natur. Un desert lejer si minunat. https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/compot-de-prune-galbene.html

Ingrediente

  • 800 g de prune galbene
  • 100 g zahar
  • 3 picaturi de esenta naturala de vanilie

Mod de preparare

Spalati prunele.

Scoateti samburii si puneti-le intr-un vas adanc.

Acoperiti-le cu zahar, adaugati vanilia.

Puneti pe foc si gatiti la foc potrivit timp de 20 minute. Amestecati de cateva ori.

Lasati sa se raceasca si pastrati in borcane la frigider.

Daca faceti o cantitate mai mare, puteti face conserve pentru iarna.

Puneți compotul fierbinte in borcanele sterilizate si uscate.

Inchideti-le bine și rasturnati-le cu capacul in jos.

Lasati sa se raceasca in aceasta pozitie o noapte.

Pastrati-le intr-un loc uscat si rece.

Puteți de asemenea congela.

Nu umpleti la maxim cutiile pentru congelator, lasati 1 cm de spatiu liber.

Foarte bun !

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune galbene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Nectar de capsuni

Postat de sufletista

Nectar de capsuni

Intr-un vas adaugam capsunele spalate, fara codite, adaugam zaharul, frunzele de menta si lasam peste noapte intr-un loc racoros. A doua zi putem trece totul prin blender sau, cum am procedat...

Citeste continuarea

Nectar de mere si pere

Postat de Ina

Nectar de mere si pere

Fructele se spala in apa rece si se feliaza , indepartandu-se semintele si casuta acestora ( cotorul ).  Feliile se pun intr-o oala mare , turnam apa cat sa nu acopere fructele ( pentru ca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2018, 10:36
Ce bun trebuie să fie...!
la 11.08.2018, 12:16
seamana cu gemul la consistenta sau mi se pare mie
la 11.08.2018, 12:19
la 11.08.2018, 12:33
da Lau seamana numai caci prunele erau foarte coapte
la 11.08.2018, 13:43

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking