Compot de prune galbene

Postat de ctlina in Sirop / Compot
11 Aug 2018 | 3711 vizualizari
Compot de prune galbene

Am primit cateva prune galbene naturale (bio) si m-am gandit imediat sa fac un compot. Delicios caci prunele erau coapte şi dulci ca mierea. Imi place sa-l serrvesc cu branza cremoasa sau cu iaurt natur. Un desert lejer si minunat. https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/compot-de-prune-galbene.html

Ingrediente

  • 800 g de prune galbene
  • 100 g zahar
  • 3 picaturi de esenta naturala de vanilie

Mod de preparare

Spalati prunele.

Scoateti samburii si puneti-le intr-un vas adanc.

Acoperiti-le cu zahar, adaugati vanilia.

Puneti pe foc si gatiti la foc potrivit timp de 20 minute. Amestecati de cateva ori.

Lasati sa se raceasca si pastrati in borcane la frigider.

Daca faceti o cantitate mai mare, puteti face conserve pentru iarna.

Puneți compotul fierbinte in borcanele sterilizate si uscate.

Inchideti-le bine și rasturnati-le cu capacul in jos.

Lasati sa se raceasca in aceasta pozitie o noapte.

Pastrati-le intr-un loc uscat si rece.

Puteți de asemenea congela.

Nu umpleti la maxim cutiile pentru congelator, lasati 1 cm de spatiu liber.

Foarte bun !

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune galbene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crema de piersici rosii sau nectar

Postat de Constelatialeu

Crema de piersici rosii sau nectar

Se stie, musai la cules, apoi la curatat si taiat. Masura a fost un tuci de 15 l plin cu piersici curatate si taiate, apoi am transferat in alt tuci mai mare sa aiba loc sa fiarba. Am adaugat apa,...

Citeste continuarea

Compot de cirese mari

Postat de antici_gabytza

Compot de cirese mari

Spalam ciresele si le lasam in apa cca jum de ora. Dupa care le curatam de codite si le lasam la scurs. Spalam borcanele si le lasam la scurs. Dupa care le umplem cu cirese lasand gol gatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2018, 10:36
Ce bun trebuie să fie...!
la 11.08.2018, 12:16
seamana cu gemul la consistenta sau mi se pare mie
la 11.08.2018, 12:19
la 11.08.2018, 12:33
da Lau seamana numai caci prunele erau foarte coapte
la 11.08.2018, 13:43

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking