Ingrediente
- 800 g de prune galbene
- 100 g zahar
- 3 picaturi de esenta naturala de vanilie
Mod de preparare
Spalati prunele.
Scoateti samburii si puneti-le intr-un vas adanc.
Acoperiti-le cu zahar, adaugati vanilia.
Puneti pe foc si gatiti la foc potrivit timp de 20 minute. Amestecati de cateva ori.
Lasati sa se raceasca si pastrati in borcane la frigider.
Daca faceti o cantitate mai mare, puteti face conserve pentru iarna.
Puneți compotul fierbinte in borcanele sterilizate si uscate.
Inchideti-le bine și rasturnati-le cu capacul in jos.
Lasati sa se raceasca in aceasta pozitie o noapte.
Pastrati-le intr-un loc uscat si rece.
Puteți de asemenea congela.
Nu umpleti la maxim cutiile pentru congelator, lasati 1 cm de spatiu liber.
Foarte bun !
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune galbene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|