Compot de prune şi mere - poame

Postat de portiadelumina in Sirop / Compot
1 Feb 2013 | 7783 vizualizari
Compot de prune şi mere - poame

Pentru cine obişnuieşte să pregătească de vara poame (prune, mere, pere, gutui uscate pe gratie) iarna are imediat la îndemână posibilitatea de a face un compot sănătos şi gustos. Menţionez că prunele, înainte de a fi uscate se opăresc.

Ingrediente

  • Prune uscate cca 500 gr.
  • Mere uscate cca 300 gr.
  • Stfide 100 gr.
  • Zahăr 250 gr.
  • Vanile - 2 pliculeţe
  • Apă 5 litri
  • Lămâie 1 buc.

Mod de preparare

Se pune apa la fiert în care se adaugă zahărul şi se amestecă pentru a se topi mai repede. Între timp se spală bine poamele (o dată cu apă caldă, o dată cu rece). Se vor pune în apă când aceasta se apropie de punctul de fierbere. Stafidele pot fi înmuiate în prealabil în apă călduţă sau rom; pot fi puse ca atare şi fără să fie înmuiate.

Spre finalul fierberii se poate pune vanilia şi lămâia. Menţionez că nu este nevoie de o fierbere îndelungată, maxim 6 minute sunt de ajuns.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune şi mere - poame" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (70)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sirop de visine

Postat de Constelatialeu

Sirop de visine

4 l suc de visine i-am obtinut din 9 kg de visine ( cantarite inainte sa le scot samburii) si 4,5 kg de zahar. Sucul obtinut, dupa ce visinele au stat 24 de ore cu zahar, l-am pus la fiert, din...

Citeste continuarea

Sirop de capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Sirop de capsuni

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele. Se amesteca cu zaharul, apoi se lasa la rece pana a doua zi, amestecand din cand in cand. A doua zi, capsunile se scot din siropul lasat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2013, 12:33
Cine are face, cine nu comenteaza la altii! Bun bun
la 01.02.2013, 12:33
Chiar asa se spune de Poame , Imi aminteste de copilarie
la 01.02.2013, 12:35
cica..a gatit si padre.....)))))))))))))))))))))))))))
la 01.02.2013, 12:36
cred ca este bun
la 01.02.2013, 12:37
Lasă Vladimir că şi tu ne-ai omorât alaltăieri cu o grămadă de bunătăţi. Mulţumesc frumos

Vezi toate comentariile (70)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking