Compot de rubarba

Postat de silvi0ara in Sirop / Compot
21 Mai 2010 | 7492 vizualizari
Compot de rubarba

Ingrediente

  •      7 cozi de rubarba 
  •      500ml apa 
  •      200g zahar 
  •      frisca pentru servit


Mod de preparare

Cozile de Rubarba se curata de coji, se taie in bucati de 2-3 cm si se pun la fiert cu apa, adaugandu-se 200g zahar,sau dupa gust.

Se lasa sa fiarba 15-20 de minute.

Apoi se paseaza bine cu blenderul pana devine o crema omogena.

Se lasa la rece si se serveste cu frisca,sau simplu.

Este la fel de gustos si racoritor.

Compotul are un gust usor acrisor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de rubarba" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu ciocolata si menta

Postat de simona72

Tort cu ciocolata si menta

Pt blat: Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam la urma extractul de stevie, mixam in continuare si adaugam galbenusurile, apoi uleiul, laptele amestecat...

Citeste continuarea

Compot de rubarba

Postat de adnia

Compot de rubarba

Se curata rubarba de invelisul rosu, se taie bucatele si se pun la fiert cu apa si zaharul, pana cand aceasta se inmoaie. Si...gata! Se serveste rece, cu decor de lamaie si cuburi de gheata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2010, 20:51
ce frumos arata!
la 21.05.2010, 21:16
silvioara sincer iti spun ca tare sant curioasa ce gust are,pot sa iau platou cu totu?si iti inapoiez farfuria goala
la 21.05.2010, 22:29
Mai m-a tentat si pe mine sa iau rubarba ,dar nu stiam ce sa fac cu ea ,acum stiu
la 21.05.2010, 23:15
Nadina,este greu de explicat,nu am comparatie.decat ca este foarte buna,daca erai mai aproape te invitam la o portie.dar,eu te astept oricum.
la 21.05.2010, 23:53
hmm si eu sunt tare curioasa ce gust are...

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking