Con hartie pentru decor

Postat de Mokuska in Dulciuri
10 Mai 2014 | 9842 vizualizari
Con hartie pentru decor

Cele mai ieftine ustensile pentru decor sunt conurile din hartie de copt. Se pot folosi pentru a orna prajituri si aperitive, diferenta face doar ingredientul pe vreti sa il folositi. Nu stiam in ce categorie sa adaug, am optat pentru Dulciuri. Nu stiu daca este si vreo categorie pentru diverse sau idei in ale bucataritului..:)

Ingrediente

  • hartie de copt
  • cutit
  • foarfeca

Mod de preparare

Taiem o bucata de hartie de copt in triunghi perfect!, din care facem un con. Cand cele trei colturi ale hartiei se vor intalni in partea de sus al conului (vezi poza) la distanta egala, inseamna ca conul nostru este gata. Verificati si varful sa nu aiba nici pic de gaura! daca nu e asa mai trageti de cele trei colturi in sus. Varfurile se indoaie si in mijloc rupem o bucatica din hartie pentru a asigura ca ea nu se va misca din loc. Conul se pune intr-un pahar si se umple 3/4 cu aluatul pentru decor pe care vrem sa il folosim. Daca vrem sa scriem sau sa facem diferite ornamente cu ciocolata sau cu frosting de exemplu, varful conului se taie doar dupa ce am umplut pe acesta, daca vrem sa umplem oua, varful conului se taie si in el se introcuc diferite capete de ornare.

Dupa ce am umplut conul 3/4 cu aluat, indoim colturile conului, dupa care incepem sa il rulam ca pe un tub de pasta de dinti cand incepe sa se goleasca.

Spor la ornat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Con hartie pentru decor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pasca cu branza dulce si smantana fara aluat

Postat de RuxyRux

Pasca cu branza dulce si smantana fara aluat

Albusurile se bat spuma cu praful de sare, apoi ca pentru bezea cu zaharul si vanilia. Untul se topeste la foc mic, se lasa deoparte. Branza dulce se mixeaza cu galbenusurile, apoi se adauga...

Citeste continuarea

Brownies

Postat de cristeena20

Brownies

Intai topim ciocolata cu margarina la foc mic si adaugam zaharul si uleiul, amestecand bine. Cand ingredientele sunt omogene luam de pe foc si punem la racit.  Batem ouale cu un tel (doar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2014, 21:08
la 10.05.2014, 21:15
la 10.05.2014, 21:17
la 10.05.2014, 21:24
Super!
la 10.05.2014, 21:28
Tu ai intrebat de tub cu cioco Meri?

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking