Ingrediente
- 300 g paste conchiglioni gigant
Sosul de carne:
- 500 g carne tocata de porc(puteti folosi ce fel de carne doriţi)
- 2 buc ceapa uscata
- Un morcov
- Puţin ulei
- Sare,piper,boia de ardei
- 200 ml suc de rosii
- 2 căţei de usturoi
- Busuioc proaspat
Topping:
- 3 linguri smântâna
- 150 g cascaval
- 200 g mozzarella Piper Nucşoara
Mod de preparare
Pastele le-am fiert în apa cu sare, aproximativ 10 minute.
Pe pachet scria ca se fierb 18 minute, dare u am vrut sa le fierb doar de jumatate, pentru ca se vor mai gati la cuptor.
Le-am scurs de apa si am pus putin ulei pe ele ca sa nu se lipeasca.
Am pregatit sosul.
Am taiat ceapa marunt si am razuit morcovul, apoi le-am calit cu putin ulei pâna ce ceapa a devenit sticloasa.
Am pus sare, piper, boia, apoi am pus si carnea.
Dupa ce s-a prajit putin si carnea, am pus apa cât sa acopere carnea, si am lasat sa fiarba.
Dupa 15 minute am pus si usturoiul si sucul de rosii.Am mai lasat sa fiarba 15 minute. Am pus busuiocul tocat.
Am umplut pastele cu sosul de carne si le-am asezat într-o tava.
Am amestecat smântâna cu cascavalul ras si mozzarella, am pus piper, nucsoara si apoi am pus totul deasupra pastelor.
Am pus tava la cuptor la 150 de grade pentru jumatate de ora sau pâna ce pastele sunt bine facute.
Se servesc calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conchiglioni umpluti(e) cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|